Top menu

"Andre bør også blive VENT-certificerede"

Dato: 29/07-2021
2289

På TECHCOLLEGE i Aalborg har de som den første erhvervsskole gjort det muligt for eleverne på ventilationstekniker-specialet at blive VENT-certificerede som en del af uddannelsen. De første elever blev VENT-certificeret i slutningen af maj, og 26-årige Kasper Rasmussen, en af de elever, der tog imod tilbuddet, vil bestemt anbefale andre at gøre det samme.

Kasper Rasmussen (t.v.) og holdkammeraten Christian Nanfeld (t.h.) var to af de elever, der som nogle af de første i Danmark tog imod tilbuddet om at blive VENT-certificerede som led i deres uddannelse.

Når man spørger Kasper Rasmussen, hvordan prøven for at blive VENT-certificeret var, så er svaret – svært, men overkommeligt. Udfaldet var da heldigvis også godt. For Kasper Rasmussen lå det lidt i kortene at blive VENT-certificeret, da Bravida, som han er i lære ved, nemlig er en del af VENT-ordningen. Så det gav god mening for både Kasper Rasmussen og hans chef. Han synes også, forløbet har givet ham en god viden om at udføre service på ventilationssystemer med videre. De var i alt tre elever på uddannelsen, der blev VENT-certificerede.

Bliver en fast del af ventilationstekniker-specialet

Fremadrettet bliver undervisningen en fast del af den nye VVS-uddannelse, der trådte i kraft 1. august 2020. Kasper og Christian er elever på den gamle ordning. TECHCOLLEGE havde i januar et ekstraordinært stort optag på VVS-energiuddannelsen, hele 81 nye elever startede mod de 50, der cirka plejer at begynde. Det var blandt andet resultatet af en målrettet branding af uddannelsen, og at det er en af de uddannelser, hvor det er muligt at få en læreplads.