Top menu

Blik og Rør bag ny, stor befolkningsundersøgelse

Dato: 23/02-2021
Tags: Politik
2084

Ny omfattende meningsmåling tager pulsen på danskernes holdninger og politiske ståsteder.

Blik- og Rørarbejderforbundet står sammen med Fødevareforbundet NNF, Dansk El-Forbund og Malerforbundet bag en ny, omfattende meningsmåling om danskernes syn på arbejdsliv, politik og samfund.

Alliance fortsætter samarbejdet

I efteråret lykkedes det ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’ at råbe politikerne op og sætte fokus på nedslidning og behov for tidligere tilbagetrækning til dem med de hårdeste arbejdsliv. 

Nu fortsætter Blik- og Rørarbejderforbundet og de tre andre forbund i ’Alliancen’ det gode samarbejde ved fremover at sætte faglærte og ufaglærtes virkelighed på den politiske dagsorden.

Det skal ske ved to årlige befolkningsundersøgelser, der tager pulsen på danskernes holdninger til politiske- og samfundsmæssige emner.

- Det er vigtigt for os i Blik og Rør, at den almindelige dansker - på tværs af uddannelse, fag og politisk ståsted - kommer til orde i den offentlige debat, siger forbundsformand Henrik W. Petersen.

1 ud af 10 er nervøse for fremtidens arbejdsmarked

Den første undersøgelse, hvor mere end 5.000 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget, er allerede gennemført. Den viser blandt andet, at 10 procent af danskerne er meget nervøse for, om de har kompetencerne til at klare sig på fremtidens arbejdsmarked. Derudover giver undersøgelsen et større indblik i bl.a. danskernes syn på nedslidning, arbejdsmiljø, dagpenge, EU, klima samt hvilke politiske emner, der bør være fokus på de kommende år.

- De første resultater viser jo allerede, at der er en gruppe af danskerne, som er bekymrede for deres plads på fremtidens arbejdsmarked. Og det bekræfter mig i, at vi fortsat skal gøre en indsats for blandt andet at skabe gode uddannelsesmuligheder, som giver kompetencer, der kan stå på mål med udviklingen, siger Henrik W. Petersen. 

Formålet for de fire forbund i Alliancen er at sætte faglærte og ufaglærtes virkelighed på dagsorden i den politiske debat og give ordet til de oversete danskere.

Undersøgelsen laves af analysebureauet Electica for Alliancen. Resultater vil løbende blive offentliggjort.

De første resultater fra undersøgelsen kan læses på Avisen Danmark.