Top menu

Efteruddannelse: Amukurs.dk gør livet lidt lettere for dig

Dato: 14/08-2020
1746

Der findes et hav af AMU-kurser, men det kan godt være lidt af en tidsrøver at finde det rigtige. Her får du tre tips til, hvordan amukurs.dk kan gøre livet lidt lettere for dig.

EVU, El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat kører i øjeblikket en ny kampagne, der skal vise elektrikere, vvs’ere og branchens virksomheder, hvordan amukurs.dk kan hjælpe dem i junglen af efteruddannelsestilbud og gøre hverdagen lidt lettere for virksomhederne.

Kampagnen indeholder en række animations-videoer, der med humor viser nogle af de situationer, virksomheder og medarbejdere havner i, når det handler om kompetenceudvikling og omstilling til ny teknologi.

Derfor får du her tre tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af amukurs.dk

AMU giver værdi i forhold til opkvalificering, videreuddannelse og nye jobmuligheder. Det ved vi, men det er det desværre ikke alle, der gør.

Du kunne selvfølgelig sætte dig ned og klikke lidt rundt eller læse vejledninger, men hånden på hjertet, det er der ingen der har tid til, så nu får du en tre-trinsraket, der gør dig flyvende og superbruger fra dag et.

1 – Min Profil

Log ind med dit NemId eller virksomhedens nøglekort og få overblik over gennemførte AMU-kurser, erhvervsuddannelse og certifikater.

I Min Profil kan du også finde inspiration til fremtidige kurser og uddannelserne med afsæt i netop din faglige profil. Her kan du også tilpasse din faglige profil fx hvis du er ledig eller kun ønsker at få vist kurser i bestemte regioner.

Virksomheder kan selv sammensætte kursusforløb, der fx matcher nye opgaver eller kompetencer virksomheden mangler. Virksomheden kan også se, hvilke AMU-kurser og erhvervsuddannelser medarbejderne har gennemført eller er tilmeldt. Og så kan virksomheden matche det sammensatte kursusforløb med medarbejdernes faglige profiler.

2 – Kursuskalenderen

Når du og virksomheden har fundet de relevante kurser, kan I få vist eller udskrive en kursuskalender. Den giver overblik over hvor og hvornår kurserne afholdes. Nu er det nemt at vælge det eller de kurser, der passer både dig og din arbejdsgiver.

På den måde kan virksomheden se, præcis hvornår medarbejderen er på kursus. Det gør planlægningen af opgaverne i virksomheden meget lettere, når der er fuldt overblik over, hvornår de forskellige medarbejdere er på kursus.

3 – Læg en plan for fremtiden

Med afsæt i din faglige profil og dine ønskede fagområder foreslår systemet automatisk kurser, der kan give dig nye kompetencer, der gør din uddannelse endnu bredere eller endnu mere specialiseret. Du vælger selv. På den måde kan du skifte retning eller holde dig opdateret med den nyeste teknologi hele livet.

Og så lige et bonus-tip til virksomhederne

Vi ved godt, du har travlt. Derfor får du et bonus-tip, fordi du har læst helt herned.

Alle landets erhvervsskoler konsulenter, der uden beregning kan hjælpe dig med at sammensætte lige præcis den fagpakke, din virksomhed har brug for. Og hvis det passer jer bedst, kan undervisningen endda tilrettelægges så den tager udgangspunkt i lige netop jeres behov og måske endda foregå på virksomheden. Det eneste du skal gøre, er at ringe til erhvervsskolen.