Top menu

Corona: 1. maj i Fælledparken aflyses

Dato: 19/03-2020
1644

Med baggrund i corona-virus aflyses den fysiske gennemførsel af 1. maj 2020 i Fælledparken. Arrangørerne håber at kunne festligholde arbejdernes kampdag i Fælledparken under mere beskedne forhold eller via brug af sociale medier.

LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden meddeler afholdelsen af 1. maj i Fælledparken aflyses med baggrund i forsamlingsforbud som følge af at begrænse spredning af corona-virus. Det forventes at flere 1. maj arrangementer rundt i landet ligeledes vil blive aflyst den komemnde tid. 

- Det er rigtig trist at træffe beslutning om at aflyse 1. maj i Fælledparken som vi kender det, men vi følger naturligvis myndighedernes meldinger og vi må alle gøre alt for at modarbejde spredningen af smitte med corona-virus, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Arrangørerne håber at kunne festligholde arbejdernes kampdag i Fælledparken under mere beskedne forhold, såfremt myndighederne finder det sikkert. Men er situationen i Danmark fortsat alvorlig overvejes det, om der kan laves en mindre symbolsk markering i Fælledparken uden fysisk fremmøde, samtidig med en alternativ markering på de sociale medier.

- Nu må vi se hvordan situationen er i Danmark når vi når frem til 1. maj. Hvis det er sikkert og myndighederne siger ok for det, vil vi afholde en mindre sammenkomst i Fælledparken 1. maj for stadig at markere dagen og det historiske perspektiv, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden. 

Den mere konkrete markering af 1.maj, vil blive meldt ud , når der er truffet beslutning om dette.