Top menu

11. marts er ”World Plumbing Day”

1630

World Plumbing Day sætter fokus på hvordan VVS-arbejde er med til at gøre verden et bedre sted.

Aldrig har så mange mennesker haft adgang til rent drikkevand, men der er stadig over en tredjedel af verdens befolkning, der mangler adgang til ordentlig sanitet.

Lad os sætte det lidt i perspektiv.

I 2020 har 90 procent af verdens befolkning en mobiltelefon. Samtidig mangler tre ud fem adgang til et toilet, der kan skylle ud og en håndvask, hvor de kan vaske deres hænder med vand og sæbe.

Dårlige sanitære forhold udgør en alvorlig trussel for helbredet og kan give livstruende sygdomme. Ifølge UNICEF dør der hver dag 1.300 børn under fem år på grund af beskidt vand, dårlig sanitet og hygiejne.

De fleste af de liv kunne sandsynligvis være forebygget, hvis familierne havde haft adgang til rent vand, gode toiletforhold, sanitet og viden om hygiejne.

VVS’ere gør en kæmpe forskel

VVS’erens arbejde er en kæmpe del af alle menneskers daglige rutiner som fx at tage et bad, drikke et glas vand fra hanen eller gå på toilettet. Alle de ting er gjort mulige af nogle af Blik- og Rørarbejderforbundets medlemmer - dygtige, udlærte VVS’ere, som hver dag knokler for at beskytte den danske befolknings helbred og udvikle de sanitære forhold, så de lever op til den moderne livsstil.

Med adgang til rent drikkevand og effektive og sikre sanitære installationer vil mange menneskeliv blive reddet og give bedre liv.

Derfor bruger vi verden over den 11. marts til at sprede budskabet om, hvilket stort arbejde VVS’erne hver dag udfører, og hvilken stor forskel det gør for os alle.