Top menu

Lucas Barkow er Danmarks bedste vvs-energispecialist-lærling

Dato: 20/01-2020
1602

Der blev vist teknik og håndværk af højeste klasse, da finalerne ved DM i Skills blev afgjort lørdag i Bella Center. Hos vvs-energispecialisterne endte Lucas Barkow med at sikre sig titlen efter en tæt finaleopgør.

Intensiteten var høj, da landets bedste vvs-energispecialist-lærlinge kæmpede om ære og mesterskabstitel ved DM i Skills, der blev afholdt i Bella Center i København. Og da vinderen skulle findes, var det Lucas Barkow fra København, der til daglig er i lære hos Jagtvejens VVS i København, som kunne indtage pladsen øverst på podiet og modtage det velfortjente trofæ fra statsminister Mette Frederiksen.

- Det er stort. Det var jo det, jeg gik efter og har arbejdet hårdt for. Men det er stadig ikke helt gået op for mig endnu, sagde den glade vinder.

- Jeg nåede faktisk ikke at blive færdig med det hele. Til gengæld så går jeg meget op i, at det, jeg leverer, skal være 100 procent i orden. Så det var det, jeg fokuserede på. Og jeg tror, at det, at jeg nu har prøvet at skulle levere under så stort et pres, også vil være en stor fordel, når jeg kommer til svendeprøven, sagde Lucas Barkow, som går på erhvervsskolen TEC.

De tre øvrige finalister til DM i Skills leverede alle en flot præstation, og promoverede VVS-energiuddannelsen på fornemmeste vis. De tre øvrige deltagere var Martin Asmussen Troelsen, HANSENBERG - Lucas Zarp Christiansen, Roskilde Tekniske Skole og Jonathan Dybvad Nielsen, Herningsholm Erhvervsskole. Sidstnævnte vandt i arbejdsmiljøprisen, for at have mest styr på arbejdsmiljøet i løbet af de tre konkurrencedage.

Triumf på tagene
Sideløbende med DM i Skills blev der afholdt Øresundsmesterskaberne samme sted. Her endte det med total dansk dominans.

Øresundsmesterskabet er en duel, der afvikles hvert andet år mellem nogle af Danmarks og Sveriges dygtigste blikkenslagerlærlinge. I årets konkurrence endte de danske deltagere med at sikre sig sejren i de to delkonkurrencer, hvor de skulle lægge de flotteste tage i henholdsvis zink og kobber. Dermed tog danskerne også den samlede førsteplads.

- Vi arbejdede på vidt forskellige måder, så jeg synes, det var svært at sige, hvem der ville vinde, men selvfølgelig blev det os, sagde en smilende Marlo Boekestein de Ligt, som var med til at vinde kobberkonkurrencen.

Også hos zink-duoen var tilfredsheden stor, selvom opgaverne skulle løses i uvante rammer.

”Når det blev for hektisk, var det bare i med høretelefonerne og noget musik, så vi kunne ignorere det, der foregik omkring os, så jeg synes egentlig, det gik ret godt,” sagde Torbjørn J. Malchau.

Øresundsmesterskaberne afholdes af Københavns Blikkenslager- og VVS Laug og det svenske Plåt & Ventföretagen, som samarbejder med Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne.