Top menu

Valgkamp: Socialdemokratiet præsenterer ny plan mod social dumping

Dato: 24/05-2019
1486

På et pressemøde i dag præsenterer Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, deres helhedsplan for udlændingeområdet. Særligt interessant er deres 8 forslag for at komme illegal arbejdskraft til livs

 

− Vi har en årelang tradition i Danmark for et velorganiseret og velreguleret dansk arbejdsmarked til fordel for lønmodtagere og virksomheder. Men det vurderes, at der nu er 20.000 mennesker illegalt i Danmark, og en del af dem går på arbejde, uden at de har lov til at være her. Det vil vi sætte en stopper for, siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i forbindelse med præsentationen af deres nye helhedsplan for udlændingeområdet.

Målet med at sætte ind over for illegal arbejdskraft er en central del af planen, der præsenteres i dag. Det skal ske med blandt andet strengere og hyppigere kontrol, højere bødestraffe, krav om ID-kort til alle, der arbejder på en byggeplads, og at man mister retten til at drive virksomhed i Danmark, hvis man benytter sig at illegal arbejdskraft.

Glæder Blik & Rør
− Det glæder os i Blik & Rør, at man fra politikernes side har lyttet til vores råd og forslag om blandt andet ID-kort, og at der generelt skal slås hårdere ned på ulovlig arbejdskraft, siger Blik & Rørs formand Henrik W. Petersen.

Konkret vil Socialdemokratiet blandt andet lave en fast bevilling på 250 mio. kr. om året til indsatsen mod social dumping og illegal arbejdskraft.

Bødestraffen for virksomheder, som bruger illegal arbejdskraft, skal tredobles, og skattemyndighederne skal have adgang til byggepladser på privat grund.
Alle virksomheder skal pålægges at udstede ansættelsesbeviser fra første dag og udbetale al løn elektronisk.

− Vi håber på, at udspillet kan samle bred opbakning på tværs af partierne i det kommende folketing, for social dumping rammer os allesammen. Det rammer de mennesker, som kommer hertil og arbejder under kummerlige forhold uden rettigheder. Men det rammer også de danske håndværkere og virksomheder, som gerne vil overholde loven og følge overenskomsterne, men som ikke kan følge med den unfair konkurrence, siger Henrik W. Petersen.

 

 

 

 

 

Foto: Thomas Sjørup