Top menu

STARK Fonden støtter op: Pigerne skal tage en håndværkeruddannelse

Dato: 03/04-2019
1454

STARK Fonden har netop doneret en halv million kroner til projekt Boss Ladies, som i disse måneder har startet en rundtur på folkeskoler i hele Danmark.

Målet er at få flere piger til at vælge en håndværkeruddannelse, og derfor er der, i projektet kaldet ”Boss Ladies”, udpeget en række kvindelige ambassadører. De skal fungere som rollemodeller for pigerne, og det er det arbejde, STARK Fonden nu går ind og støtter. Det er bl.a. kvinder, som er i gang med eller har færdiggjort en erhvervsfaglig uddannelse. 

Donationen på 500.000 kroner går konkret til Boss Ladies’ talentprogram for de unge kvindelige lærlinge og svende i bygge-, anlægs- og installationsfag. Her bliver de uddannet til ambassadører for erhvervsuddannelserne, så de kan fortælle om både de fede oplevelser og udfordringer ved at være ung kvinde i skurvognen og på erhvervsuddannelserne.   

Og det er der en god grund til, fortæller Nina Groes, der er direktør i Divérs, som står bag Boss Ladies-projektet:   

- Vi ved at det, der virker bedst, er når pigerne i 7., 8. og 9. klasse møder unge kvinder, som selv er i gang med en erhvervsuddannelse, de kan spejle sig i. Det er så skønt at se, hvordan de får øjnene op for nye muligheder for deres fremtidige uddannelse, og pludselig virker en erhvervsfaglig uddannelse som en attraktiv mulighed for pigerne. Det er præcis det, vi har brug for, når vi skal have brudt med stereotyper og fordomme om, hvad piger og drenge kan blive, siger Nina Groes. 

Læs mere om Boss Ladies på: www.boss-ladies.dk