Top menu

Saml dine pensioner og få 50.000 kr. ekstra i pension

Dato: 15/03-2019
1438

To ud af tre har en pensionsopsparing flere steder. Er du en af dem, så kan der være kontante fordele ved at samle dem ét sted. Du sparer nemlig penge på administration, og du får et bedre overblik over din pension

Har du skiftet job og måske endda branche, siden du kom ud på arbejdsmarkedet? Så er der en stor sandsynlighed for, at du kan have din pensionsopsparingen fordelt på flere forskellige pensionsselskaber.
Har du pensionsopsparing flere steder, så husk at der kan være mange penge at spare i omkostninger til administration ved at samle ordningerne ét sted. Samtidig får du et meget bedre overblik over din pension.

Medlemmer af Blik & Rør har typisk deres pensionsopsparing hos enten PensionDanmark eller Industriens Pension. Men du kan også have pensionsopsparinger i andre selskaber fra tidligere ansættelser. Indbetaler du til Industriens Pension eller PensionDanmark, så kan du nemt give din opsparing et ekstra boost ved at samle dine pensioner her.

Samtidig er Industriens Pension og PensionDanmark de to danske pensionsselskaber med de laveste administrationsomkostninger pr. medlem.
Hver krone du sparer i omkostninger, går direkte ind på pensionsopsparingen, og det kan løbe op i mange penge. Hvis du over et helt arbejdsliv fx sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger, kan det give dig 50.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere.

Det koster ikke noget at overføre opsparinger mellem arbejdsmarkedspensionsselskaber, men de fleste private pensionsselskaber tager et gebyr for at overføre dine penge.

Flyt din pensionsopsparing fra banken

Har du en pensionsopsparing i banken, kan det være en fordel af flytte den til dit pensionsselskab. Det er billigere, da du ikke skal betale for administration af den ekstra opsparing, og du får et bedre overblik over din samlede pension.

Før du samler dine pensionsopsparinger

 

  • Få et overblik på pensionsinfo.dk over, hvor du har pensionsopsparinger stående.
     
  • Inden du flytter din pension, så tjek, om du mister nogle favorable vilkår. Det kan fx være en garanteret rente, ydelse eller forsikringsdækning, du gerne vil beholde. Der kan også være omkostninger forbundet med en overførsel.
     
  • Har du problemer med helbredet, er det særlig vigtigt, at du får rådgivning fra dit pensionsselskab, inden du overfører en opsparing. Er du fx i fleksjob, så kan det være en fordel ikke at overføre pensionen og blive i den tidligere pensionsordning. Det skyldes, at du i den nye pensionsordning typisk ikke vil være dækket af forsikringen ved førtidspension/tab af erhvervsevne.
  • Få rådgivning, inden du samler din pension, ved at ringe til dit pensionsselskab (PensionDanmark: 7012 1330, Industriens Pension: 7033 7070).