Søgefelt

Fredag 30/03 2018

OK 2018: Forligsmand udskyder strejke og lockout

Forligsmand Mette Christensen har onsdag aften besluttet at udskyde den forestående konflikt med 14 dage. Hun indkalder samtidig arbejdsmarkedets parter til fortsatte forhandlinger i påsken.

Den varslede strejke 4. april og den efterfølgende lockout 10. april er netop blevet udsat 14 dage. Det oplyser Forligsinstitutionen i en pressemeddelelse.

Afbrydelsen af den varslede konflikt på arbejdsmarkedet bruges dog ikke til at holde påskeferie for de involverede parter i forhandlingerne. Forligsmand Mette Christensen har indkaldt forhandlerne for de kommunalt ansatte samt Kommunernes Landsforening til nye forhandlinger allerede påskelørdag om morgenen.

Som følge af forligsmandens udsættelse kan strejke og lockout på det offentlige arbejdsmarked nu tidligst iværksættes på femtesagen efter udløbet af de 14 dage. Sådan er reglerne, når forligsmanden udskyder. 

Dermed kan den varslede strejke tidligst blive fra den 22. april 2018, mens lockout kan blive fra den 28. april 2018.

Håber fortsat på en løsning
Trods langvarige forhandflinger på det offentlige område, hvor parterne gennem forløbet har stået langt fra hinanden, håber man i Blik- og Rørarbejderforbundet fortsat på at finde en fornuftig forhandlingsløsning for alle parter. 

- Vi har gennem hele forløbet været klar til at forhandle og finde løsninger, og det fortsætter vi med. Nu er de offentlige arbejdsgivere begyndt at røre lidt på sig, og det kan være en åbning mod et resultat og en forhandlingsløsning, som vi alle er interesserede i. Vi er fortsat fortrøstningsfulde, og tror på muligheden for at resultat, som tilfreedsstiller alle i både kommuner, regioner og staten. Hverken vi eller vores modpart er interesseret i en lammende konflikt, siger Søren Schytte, der repræsenterer de offentlige ansatte medlemmer fra Blik- og Rørarbejderforbundet i forhandlingerne.
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt