Top menu

Martin tog guldet ved DM i Skills

Dato: 21/01-2018
1245

“Først da mit navn blev råbt op, troede jeg på det,” siger den nykårede vinder af DM i Skills 2018 for VVS-energispecialister, Martin Grambo Kronborg fra EUC Syd.

Omkring 300 unge har de sidste tre dage dystet om at blive Danmarks bedste inden for deres fag ved DM i Skills 2018 i Messecenter Herning. Konkurrencen kulminerede lørdag eftermiddag, hvor årets vindere i de 42 forskellige konkurrencefag blev kåret.
 
I konkurrencen om titlen som Danmarks bedste VVS-energispecialistlærling dystede fire lærlinge. Og efter tre intense og nervepirrende konkurrencedage kunne Martin Grambo Kronborg fra EUC Syd lade dig hylde som ny danmarksmester. 
 
- Jeg synes vi alle var meget lige, og det var først da mit navn blev råbt op, troede jeg på det, siger den nykårede danmarksmester, der er i lære hos Fredslund VVS i Aabenraa. 
 
Klogere på en erhvervsuddannelse
I løbet af de tre dage, DM i Skills 2018 varede, lagde mere end 40.000 besøgende vejen forbi Messecenter Herning. En stor del af dem var folkeskoleelever, som var kommet for at blive klogere på, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse.
 
Ved VVS-energiuudannelsernes stand kunne de unge blandt andet tale med lærlinge og få svar på, hvordan det er at være i lære som VVS-installtionstekniker, VVS-energispecialist, VVS-blikkenslager eller ventilationstekniker. 
 
Ved siden af standen, hvor der blev konkurreret om titlen som danmarks dygtigste VVS-energispecialistlærling, deltog blikkenslagerne og skorstensfejerne som demonstrationsfag, hvor dygtige lærlinge viste faget frem for de interesserede.