Søgefelt

Mandag 06/08 2012

Blik og Rør-medlem vinder OL-guld

VVS’er Rasmus Quist og hans makker indfriede drømmen og vandt OL-guld i roning efter en dramatisk og nervepirrende finale.

De to danske roere sørgede for den første danske guldmedalje ved legene i London, efter at de lørdag satte turbo på den lette dobbeltsculler og distancerede de britiske storfavoritter på roanlægget Eton Dorney i Londons vestlige udkant.

- Det er super fedt. Det er kulminationen af mange års hårdt slid, og en forløsning af at målet er nået, siger Rasmus Quist, som gennem det seneste halvandet år har ladet rørtangen få en pause, for at opfylde drømmen om OL-guld.

Den danske duo, der i Beijing for fire år siden vandt bronze, havde med de bedste sluttider i de to forudgående løb givet et varsel om, hvad der ventede.

- Nu skal man skal ikke ligge for meget i tiderne. Vi vidste det ville blive et tæt løb, og at englænderne ville lægge hårdt ud. De måtte ikke få for meget luft, og så var det planen at vi skulle hente dem til sidst. Og det lykkedes jo, selv om det var på et hængende hår, siger den danske guldmedaljevinder.

Og helt efter forudsigelsen var briterne flyvende og førte frem til cirka hundrede meter før mål, hvor danskerne efter en hæsblæsende spurt sikrede sig guldet.

- Vi lå side om side og buldrede på, og så var det altså os, som havde mest at give af. Det var tæt, lyder det fra en glad og veltilfreds Rasmus Quist.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt