Top menu

Håndværker for en dag, VVS´er i 15 minutter

Dato: 24/05-2017
1138

VVS- og blikkenslagerfaget viste sig frem igår for 125 folkeskoleelever i Kolding til ”Håndværkerdag”.

Bygma lagde hal til, og to lokale virksomheder lagde lærlinge til. Det var Casper Gregersen, lærling hos Bravida, og Oscar Vinther, lærling hos VVS Søberg, som sammen med deres underviser Lars Jørgensen fra Hansenberg sørgede for charmeoffensiven for VVS- og blikkenslager-faget den 23. maj 2017 i Kolding.

De stod for en stand, hvor de unge på skift i 15 minutter blev introduceret til faget, inden eleverne skulle videre for at blive præsenteret for arbejdet som f.eks. murer, elektriker, smed, tømrer og maler.

I alt deltog 125 elever fra 8. klasse. Alle elever på byens folkeskoler havde fået tilbuddet og kunne så vælge at komme med.

På VVS- og blikkenslager-standen fik eleverne mulighed for at lave en blyantskjuler i rør, et hjerte i kobber og en tagrende i zink.

Der var også en konkurrence med f.eks. et blandingsbatteri, en cirkulationspumpe og en termostat, hvor eleverne skulle gætte, hvad det var, og der var præmier til alle med fem rigtige.

Gode anmeldelser til VVS-standen
Det er første gang, der afholdes ”Håndværkerdag” for 8. klassere i Kolding, og successen skal gentages næste år, siger Kim Høj Klavsen, formand for Blik- og Rørarbejderforbundet i Kolding og idemand bag "Håndværkerdagen" sammen med uddannelsesudvalget i Kolding.

VVS-standen fik ifølge vejlederne fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Kolding ”gode anmeldelser”, og tre piger meldte sig klar til VVS-praktik på stedet.

I efteråret 2016 var Kim Høj Klavsen som optakt også rundt sammen med andre håndværkere for at fortælle om sit fag i 8. klasse på flere af byens skole.