Top menu

OK 2017: Solidariteten sejrede

1114

Overenskomstforhandlingerne er ovre for denne gang, og nu skal medlemmerne stemme om resultatet.

Det lykkedes desværre ikke at blive enige med Tekniq om en ny VVS-overenskomst. I Blik- og Rørarbejderforbundet strakte vi os rigtig langt for at finde en acceptabel løsning på akkordområdet, men det var desværre ikke nok for arbejdsgiverne. Derfor skal medlemmerne på VVS-området stemme om mæglingsforslaget.
 
Mæglingsforslaget er forhandlet på plads mellem LO og DA, og tager udgangspunkt i aftalen på industriens område. For ansatte på VVS-området betyder det blandt andet stigninger til alle satser og SH-kontoen, bedre forhold til børneforældre, seniorordning, højere løn og bedre pension til lærlinge samt nye værktøjer i kampen mod social dumping.
 
I mæglingsforslaget har VVS-området fået sit helt eget afsnit. Stik mod traditionerne, reguleres satserne i prislisterne både i år og de kommende år. Det kræver dog at parterne på VVS-området sætter sig til forhandlingsbordet, og finder en løsning på de udfordringer, som hidtil har skilt parterne.
 
At det overhovedet er muligt at få lavet sådan en ordning i mæglingsforslaget, er alene opnået efter pres fra forhandlerne i LO og organisationerne i forhandlingsudvalget. Det er en sejr for solidariteten i fagbevægelsen, som både er prisværdig og unik.I Blik- og Rørarbejderforbundet tager vi udfordringen til os. Vi er altid klar til at finde løsninger og forhandle en aftale på plads til medlemmernes bedste.
 
Derfor er det også en enig hovedbestyrelse, som anbefaler medlemmerne at stemme ja til deres nye overenskomster.
 
Nu er det op til medlemmerne. Og har du endnu ikke stemt, så husk at få det gjort.
God påske til alle.
 
Max Meyer
Forbundsformand