Top menu

OK 2017: Mæglingsforslag med forbedringer og god balance

Dato: 04/04-2017
1113

Efter sammenbruddet i forhandlinger om en ny VVS-overenskomst, bliver området omfattet af Forligsmandens mæglingsforslag. Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse anbefaler medlemmerne at stemme ja til mæglingsforslaget.

Det lykkedes ikke parterne på VVS-området at blive enige om en ny overenskomst. Efter sammenbruddet bliver området derfor omfattet af Forligsmandens mæglingsforslag, som medlemmerne skal stemme om.
 
Mæglingsforslaget har Forligsmanden udarbejdet efter forhandlinger mellem LO og DA, og aftalen indeholder overvejende en række tiltrængte forbedringer af overenskomsten.
 
- Det er en flot og velafbalanceret mæglingsskitse, som vi er meget tilfredse med i Blik- og Rørarbejderforbundet. Udover pæne lønstigninger, er der forbedringer til både medlemmet med børn og den ældre kollega, som ønsker at arbejde mindre. Samlet set er det en aftale, som indeholder mange gode og opløftende elementer, og derfor anbefaler vi medlemmerne at stemme ja, siger forbundsformand Max Meyer om mæglingsskitsen.
 
Særbehandling til VVS-området
Det har i lighed med overenskomstforhandlingerne i 2012 og 2014 været bestemmelserne på akkordområdet, som har givet anledning til stor uenighed i forhandlingerne på VVS-området.
 
I mæglingsskitsen har Forligsmanden denne gang og helt ekstraordinært valgt at give særbehandling til VVS-området. Således indeholder mæglingsskitsen et forslag om at regulere priserne i prislisterne med 1,9 procent i indeværende år. Og såfremt parterne forhandler sig frem til en anden form for akkord som supplement til prislisterne, reguleres prislisterne med yderligere 2,0 og 2,3 procent i de efterfølgende to år.
 
- Det er en fornuftig løsning, som forligsmanden har fundet frem til. Vi har gennem hele forløbet været løsningsorienterede, så vi har ingen problemer med at sætte os sammen med vores forhandlingspartner, og finde en fornuftig løsning på problemet, siger næstformand Henrik W. Petersen fra Blik- og Rørarbejderforbundet.
 
Enig hovedbestyrelse anbefaler et JA
Hovedbestyrelsen i Blik- og Rørarbejderforbundet har drøftet Forligsmandens mæglingsforslag. Det er en enig hovedbestyrelse, som anbefaler medlemmerne at stemme ja til mæglingsforslaget, som frem til den 19. april er til afstemning hos medlemmerne.

Læs hele mæglingsforslaget her...