Top menu

OK 2017: Endegyldigt sammenbrud i Forligsinstitutionen

Dato: 19/03-2017
1104

Søndagens ekstraordinære forhandlinger om ny VVS-overenskomst i Forligsinstitutionen er endt uden resultat. Forhandlingerne på VVS-området er derfor endegyldigt brudt sammen.

Søndagens ekstraordinære forhandlinger i Forligsinstitutionen medførte ikke et gennembrud i forhandlingerne om en ny overenskomst på VVS-området. Dermed lykkedes det ikke for Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal at forhandle en overenskomst på plads med arbejdsgiverne i Tekniq. 
 
Forhandlingerne mellem parterne er dermed endegyldigt brudt sammen, og VVS-området bliver derfor omfattet af Forligsmandens mæglingsskitse. 
 
- Det er rigtig ærgerligt, at vi trods gentagne forsøg ikke lykkedes at forhandle en aftale på plads. Vi gjorde et stort stykke arbejde og strakte os langt for at blive enige om en aftale. Men ingen af løsningsforslagene var nok for Tekniq, og det er årsagen til sammenbruddet, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer. 
 
Han roser i samme omgang Forligsmanden for at være konstruktiv og lydhør i den svære og langvarige forhandlingssituation.
 
- Han gjorde virkelig et ihærdigt forsøg på at vi skulle blive enige. Det vidner de langvarige og fire omgange forhandlinger i Forligsinstitutionen alt om, og det skal han have respekt for, siger Max Meyer. 
 
I lighed med 2012 og 2014 bliver VVS-området igen omfattet af Forligsmandens mæglingsskitse. Allerede mandag er repræsentanter for DA og LO indkaldt til forhandlinger om det mæglingsforslag, som medlemmerne senere skal stemme om. 
 
I forlængelse af de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser i den forløbne uge vil Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal pålægge medlemmer til at holde arbejdet normaliseret.