Top menu

OK 2017: Parterne på VVS-området starter forhandlingerne

Dato: 08/03-2017
1093

Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Tekniq har indkaldt deres respektive forhandlingsudvalg i forsøget på at opnå enighed om at forny VVS-overenskomsten. Forhandlingerne starter torsdag den 9. marts kl. 14.00.

Der har været stilhed i forhandlingerne om en ny overenskomst på VVS-området. For selv om parterne løbende har været i dialog, har man afventet resultaterne på andre overenskomstområder. 
 
I de seneste par dage er der indgået forlig på byggeriets område, ligesom elektrikerne også har indgået aftale om en ny overenskomst med Tekniq. 
 
Dermed er vejen banet for, at parterne sætter sig sammen og forhandler en ny overenskomst på plads på VVS-området. 
 
- Aftalerne på de andre områder giver et fornuftigt fingerpeg om, hvad der er muligt at blive enige om. Og både på industriområdet og byggeriet er der flere forbedringer af overenskomsten, som vi godt kan se overført til VVS-området, siger forbundsformand Max Meyer fra Blik- og Rørarbejderforbundet. 
 
I weekenden var det fælles forhandlingsudvalg fra Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal samlet til de afgørende forberedelser inden overenskomstforhandlingerne med Tekniq. Og med udgangspunkt i 2012 og 2014, formodes det, at forhandlingerne giver anledning til langvarige drøftelser. 
 
- Det er absolut en mulighed. Vi kigger først og fremmest på at finde løsninger, hvor der tages hensyn til det samlede billede. Vores opgave er at varetage alle medlemmernes interesser bedst muligt, og det gælder både de timelønnede og dem som arbejder på akkord samt unge og ældre kolleger, siger Max Meyer. 
 
Forhandlingerne på VVS-området kan følges her på siden og på forbundets side på Facebook.