Top menu

DM Skills: Masser af publikum i nakken

Dato: 17/01-2017
1066

Snart løber 6. omgang af DM i Skills af stablen i Aalborg. Mød de fire unge VVS´ere, som skal præstere foran over 60.000 mennesker.

- Her skal man virkelig arbejde under pres, og folk kigger en over nakken. Det synes man jo er irriterende, hvis kunderne gør det. Men her er det fedt at være med, siger Mark Nordskov Jensen, som er en af de tre finalister til DM i Skills, hvor han skal dyste om at blive Danmarks bedste ”VVS-energispecialist”. 
 
Der forventes over 60.000 gæster. Det er flere end til den mest populære koncert nogensinde i Parken i København.  
 
- Jeg skal huske høretelefoner, så jeg kan høre musik, mens jeg arbejder. Så man ikke kan høre alle dem, der snakker og blive presset over det, siger Mark Nordskov Jensen, som har vundet regionsmesterskabet i Region Storkøbenhavn. 
 
- Den største udfordring er, at man er presset. Der er jo 60.000 mennesker, som kigger på, siger Mikkel Steen Andersen, som er konkurrenten fra Region Sydsjælland. 
 
”Skills” bliver et kendetegn 
De fire unge finalister er gået i gang med at træne op til DM i Skills. Og de er alle enige om, at det er arbejdet værd, og at DM i Skills i det hele taget er en rigtig god ide. 
 
- Jeg synes, det er en meget god ide at brande erhvervsuddannelserne. De har et dårligt ry. Det er også lidt et mediestunt. Jeg taler jo med mange journalister og får taget billeder. Det er fint, hvis man kan være et godt forbillede. Men det er ikke derfor, jeg gør det, siger Mikkel Steen Andersen
 
- Det er godt, man prøver at vise faget frem. Jeg ved også, at mit firma har fået opgaver, fordi de har lærlinge, der har deltaget i ”Skills”. Det er fedt, det trækker sådan noget med sig, siger Dennis Juul, som er lærling hos Vantinge VVS og har vundet regionsmesterskabet i Region Syddanmark. 
 
I det nordjyske har regionsmesteren Nicklas Skytte Wøhlk også oplevet, at DM i Skills åbner nye døre. 
 
- Selve konceptet er utroligt fedt, fordi man kan præsentere sit fag på en anden måde. Når man nævner, at man er VVS´er, så er der mange, der tror, man kun kan skifte et lokum. Jeg tænker, det her er godt for håndværkerfagene. Og jeg har fået tilbud, fordi jeg har kunnet skrive DM i Skills på.  
 
Tekst: Kir Klysner