Søgefelt

Tirsdag 10/01 2017

Sundhedsordning hjælper langtidssyge tilbage i job

70 procent af de langtidssyge, som har fået hurtig og målrettet hjælp til at komme problemerne til livs via deres sundhedsordning i PensionDanmark, er kommet i job efter forløbet. Det viser en ny undersøgelse.

Behandlinger hos en fysioterapeut, en samtale med en psykolog eller hjælp til at få stillet en hurtig diagnose. Når langtidssyge får hurtig og målrettet hjælp til at få bugt med deres problemer, er det med til at bringe dem tilbage i arbejde. Det viser en ny undersøgelse fra PensionDanmark.
 
Her blev der for to år siden indledt et samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) med henblik på at hjælpe langtidssyge PensionDanmarkmedlemmer tilbage på arbejdsmarkedet.
 
Samarbejdet indebærer, at personer med mere end fire ugers sygdom og med sundhedsordning i PensionDanmark identificeres via registersamkøring. Herefter modtager de et brev fra STAR med opfordring til at kontakte PensionDanmark. Her kan de så få hjælp fra et team af sygeplejersker og socialrådgivere til at komme problemerne til livs via en bred vifte af indsatser - f.eks. fysiske behandlinger, psykologhjælp eller diagnoseudredning.
 
Ca. 4.300 langtidssyge har foreløbig kontaktet PensionDanmark på baggrund af brevet fra STAR. Og undersøgelsen viser, at 70 procent af disse medlemmer er kommet i job efter forløbet.
 
- Jo længere tid man er væk fra arbejdsmarkedet, jo sværere er det at komme tilbage.Derfor er det afgørende, at der sættes effektivt ind i tide. Her viser vores erfaringer, at hurtig og målrettet hjælp til at få bugt med problemerne bidrager til, at langtidssyge kan fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet – til gavn for alle parter, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt