Top menu

Deltagerne til DM i Skills er fundet

Dato: 09/11-2016
1042

De fire finalister, der skal kæmpe om den ultimative hæder og ære samt titlen som Danmarksmester ved DM i Skills i Aalborg, er fundet. Den sidste finalist er Mark Nordskov, der snuppede titlen som Hovedstadens dygtigste VVS-energilærling.

Mark Nordskov fra Gilleleje er lidt dygtigere end de fleste andre vvs-energilærlinge. Han er i hvert fald den bedste af sin slags i hovedstadsregionen. Det viste han ved det netop afholdte regionsmesterskab, der løb af stablen i Bella Center i København.
 
Her kæmpede han en intens kamp mod 3 andre lærlinge, der ligesom ham selv på blot ét døgn skulle udføre en komplet energiinstallation med varme og vand i en opstillet kulisse.
 
- Da vi begyndte, var det fint nok, og jeg tænkte, der var masser af tid. Men hen mod slutningen kunne jeg godt mærke tidspresset. Jeg lavede tingene, så godt jeg kunne, med den tid jeg havde – og det viste sig jo også at være godt nok, siger Mark Nordskov.
 
Der var i alt 11 forskellige fag, der afholdt regionsmesterskaber i Bella Center over to dage. Mesterskaberne blev afholdt som en del af uddannelsesmessen Copenhagen Skills, der på to døgn nåede op på 30.000 besøgende. Begge dage er det strømmet til med tusindvis af tilskuere, som fik en smagsprøve på de mange muligheder, der byder sig, når man vælger en vvs-energiuddannelse.
 
Det massive bagtæppe af 30.000 besøgende gav da også de dystende lærlinge sved på panden.
 
- Jeg følte mig ærlig talt lidt presset over de mange mennesker og den larm, der var rundt om mig. De andre deltagerere havde været så smarte at tage høretelefoner på – men det havde jeg ikke, så jeg lagde virkelig mærke til larmen. Men i sidste ende lykkedes det mig meget godt bare at lukke det ude og koncentrere mig om opgaven, siger Mark Nordskov.
 
Vejen til DM
Fremtiden byder på endnu større udfordringer for Mark, der skal dyste mod 3 andre elitelærlinge fra landets øvrige regioner, når tiden er inde til DM i januar 2017. Her kan han se frem til at møde:
  • Mikkel Steen Andersen fra Køge, der er i lære hos Rousing VVS A/S
  • Nicklas Skytte Wøhlk fra Åbyhøj, der er i lære hos Aug. Andersen A/S
  • Dennis Juul fra Odense, der er I lære hos Vantinge VVS