Søgefelt

Torsdag 18/08 2016

Øget fokus på forebyggelse på landets byggepladser

Et nyt samarbejde mellem PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus skal sikre øget fokus på forebyggelse af fysiske og psykiske problemer i byggeriet.

Behandling for smerter i ryggen. En samtale med en psykolog. Eller hjælp til at få stillet en hurtig diagnose. Fokusset på forebyggelse forstærkes nu på landets byggepladser og i byggevirksomheder. Det sker med et nyt samarbejde mellem PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus).
 
Samarbejdet indebærer en øget indsats for at sikre, at virksomhederne og de ansatte i byggeriet kender til mulighederne i medarbejdernes sundhedsordning i PensionDanmark. Helt konkret skal arbejdsmiljøkonsulenterne fra Bam-bus have fokus på at informere om sundhedstilbuddene i PensionDanmark på deres ca. 1.500 årlige besøg på byggepladser og byggevirksomheder. I det omfang, det er muligt, vil virksomhederne desuden også kunne få besøg af en fysioterapeut, som bl.a. kan vise forebyggende øvelser og giver gode råd til korrekte arbejdsstillinger.
 
- Behandlinger hos en fysioterapeut eller en hurtig udredning kan være dét, der skal til for, at medlemmerne får bugt med problemer i tide, inden det udvikler sig. Det er til gavn for alle parter, og derfor skal både medlemmer og virksomheder kende til mulighederne i sundhedsordningen. Vi tager løbende initiativer til at udbrede kendskabet til ordningen, og via Bam-bus kan vi få budskabet helt ud på den enkelte byggeplads. Derfor er vi glade for samarbejdet, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.
 
- Forebyggelse af fysiske og psykiske problemer bliver stadig vigtigere i byggeriet – ikke mindst med udsigt til stigende tilbagetrækningsalder og mangel på arbejdskraft i de kommende år. I den forbindelse skal samarbejdet medvirke til, at medarbejdere og virksomheder er opmærksomme på de mange muligheder for hjælp, der er at hente hos PensionDanmark, siger direktør Peter Kirkegaard, Byggeriets Arbejdsmiljøbus.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt