Søgefelt

Fredag 02/10 2015

Farlig kurs i V’s finanslovforslag

BAT-kartellet advarer mod flere arbejdsulykker som følge af nedskæringer.

”Venstre sætter kursen mod flere arbejdsulykker i byggeriet.”
 
Sådan lyder overskriften i en pressemeddelelse, som byggeriets fagforbund i BAT-kartellet har udsendt på baggrund af regeringens finanslovforslag. Generelt er kritikken haglet ned over regeringen fra flere sider på grund af de mange bebudede nedskæringer – ikke mindst på uddannelsesområdet – men kritikken fra byggefagene er specielt alvorlig:
 
”Udsigten til nedlæggelse af omkring 140 årsværk i Arbejdstilsynet frem mod 2017 svarende til ca. 20 procent af de ansatte vil få alvorlige konsekvenser for sikkerhed og sundhed på landets arbejdspladser,” hedder det i pressemeddelelsen.
 
Formanden for BAT’s arbejdsmiljøudvalg Søren Schytte mener, at ”rundbarberingen af Arbejdstilsynet er en håndsrækning til de useriøse spillere i byggeriet – de, der gerne spiller hasard med sikkerheden og de, der tjener fedt på social dumping.
 
Han håber, at ”DF og andre kan tale Venstre til fornuft. De planlagte besparelser i Arbejdstilsynet må tages af bordet.” Samtidig henviser han til, at beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen på et åbent samråd om ulykker i byggeriet den 25. august i år lagde vægt på, at ulykkestallene i byggeriet skal ned.
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt