Søgefelt

Torsdag 18/09 2014

Få hjælp til at forebygge arbejdsulykker i din virksomhed

Branchearbejdsmiljørådet laver kampagne målrettet de små byggefirmaer, hvor det af og til halter med sikkerheden.

Omkring halvdelen af de alvorlige ulykker, der anmeldes i bygge- og anlægsbranchen, sker i virksomheder med 1-19 ansatte, og risikoen for at komme til skade er statistisk set væsentlig højere i virksomheder med 1-4 ansatte end i alle øvrige bygge- og anlægsvirksomheder.
 
Undersøgelser viser, at en ulykke kan koste op i mod kr. 90.000. I de fleste mindre virksomheder skal der arbejdes rigtig meget for at hente beløb i den størrelsesorden hjem.
 
Arbejdsmiljøloven gælder alle virksomheder uanset antallet af ansatte. I mindre virksomheder kan det opleves overvældende at skulle sætte sig ind reglerne, når man også skal have tid til at skaffe nye opgaver, lave regnskab og arbejde for kunden.
 
BAR Bygge & Anlægs indsats overfor små virksomheder er et led i Branchens organisationer og Arbejdstilsynets handleplan Sikkerhed hver dag - knæk kurven for alvorlige arbejdsulykker .
 
I efteråret 2014 afholdes en række informationsmøder rundt om i landet er et sted at starte, og de er et godt sted at starte. Møderne indeholder både information om regler, inspiration til løsninger og mulig for dialog og hjælp. 
 
Der er også mulighed for at få økonomisk tilskud ved at bestille en ”Forebyggelsespakke” til at forbedre virksomhedens arbejdsmiljøarbejde. 
 
BAR Bygge & Anlæg har på denne side samlet branchevejledninger og andet informationsmateriale, der især kan hjælpe små virksomheden med at få styr på sikkerheden.
 
Læs mere om tilmelding her...
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt