Top menu

Kort dagpengeperiode bringer ikke flere i job, der skal andre midler til

Dato: 11/09-2014
687

Halveringen af dagpengeperioden har stort set ikke fået flere i arbejde, viser ny undersøgelse fra SFI.

- Det siger sig selv. Der kommer jo ikke flere job af at forkorte perioden, siger Ejner K. Holst, der ser frem til fornuftige løsninger med Dagpengekommissionen og i de kommende finanslovforhandlinger.
 
Kun ca. 500 personer med en dagpengeperiode på to år har opnået beskæftigelse tidligere, end de ville have gjort med en længere dagpengeperiode. Det svarer til, at cirka én procent af de arbejdsløse med en to-årig dagpengeperiode er kommet i job hurtigere, end de ville have gjort med en længere dagpengeperiode.
 
Retter op på håbløs borgerlig politik
– LO har siden VKO's indførelse af den to-årige dagpengeperiode været yderst skeptisk over for argumenterne om, at folk, der mister dagpengeretten, automatisk vil komme i job, siger Ejner K. Holst.
 
– Det er rigtig ærgerligt, at den nuværende regering må nu bruge en masse kræfter på at rette op på de borgerliges håbløse politik, der sendte folk ud i langtidsarbejdsløshed. De arbejdsløse fik hverken hjælp til uddannelse eller solid kontakt til virksomhederne, og herefter blev deres forsørgelse så også forringet. 

Arbejdsløse ønsker at komme i job
– Arbejdsløse skal have mulighed for at få nye kvalifikationer, så de kan matche de ledige job. Samtidig er det vigtigt, at regeringens dagpengekommission finder nogle varige løsninger, så lønmodtagerne kan føle sig trygge i deres arbejdsliv.
 
– Derudover ser jeg frem til, at regeringen i forbindelse med finanslovforhandlingerne finder en løsning, hvor folk kommer tilbage på arbejdsmarkedet og hvor de mennesker, der fortsat er arbejdsløse, får et fornuftigt forsørgelsesgrundlag, siger Ejner K. Holst.