Top menu

Uden min fagforening havde jeg aldrig klaret den

Dato: 26/06-2014
668

Brian Petersen var kommet i klemme i det kommunale system, og fik frataget sine sygedagpenge. Men efter hjælp fra sin fagforening, fik han tilkendt revalidering på rekordtid.

Efter 25 år i VVS-branchen ville kroppen ikke længere. En ødelagt ryg og to smadrede knæ gjorde oprør, og 47-årige Brian Petersen vidste derfor godt, at det var slut med at skrue rør sammen. 
 
Under sin sygemelding, kom han samtidig i klemme i det kommunale sagsbehandlingssystem. Fra den ene dag til den anden stoppede udbetalingen af sygedagpenge.
 
Situationen var nu kulsort. Brian Petersen kontaktede derfor sin fagforening, og efter en lynhurtig indsats af Blik- og Rørarbejderforbundet, blev en lang nedtur vendt til en optur. 
 
Den fastlåste situation blev løst lynhurtigt. Således har den Nordsjællandske VVS’er fået tilkendt revalidering, og han starter efter sommerferien på installatøruddannelsen i København.
 
- Jeg er super lykkelig. Det er rart med en afklaring, og det er et stort pres, der er lettet fra minde skuldre. Det er vildt opløftende, siger Brian Petersen.
 
Fagforening som bisidder
Det var i efteråret, at Brian Petersen blev sygemeldt, da kroppen igen voldte problemer. Under sin sygemelding blev tiden brugt til at få afklaret fremtiden. 
 
Brian vil gerne læse videre til installatør, men det var hans kommunale sagsbehandler ikke enig i. Det udviklede sig til en diskussion og efterfølgende en konflikt, hvor kommunen lukkede for udbetaling af sygedagpenge i starten af 2014.
 
I den fastlåste situation bad Brian Petersen sin fagforening om hjælp. Et nyt møde med sagsbehandleren blev sat i stand, hvor en repræsentant fra Blik- og Rørarbejderforbundets kreds Sjælland-Bornholm deltog som bisidder. 
 
- Jeg ville gerne have en person, som kunne hjælpe mig med alle de der paragraffer, som jeg ikke har så meget forstand på. 
 
- Det gjorde også, at samtalen gik meget bedre. Stemningen vendte fuldstændig, og tingene blev mere konstruktiv og løsningsorienteret. Der blev lyttet til mig, forklarer Brian Petersen.
 
Hurtig afgørelse
Efterfølgende skulle Brian Petersen gennem nogle lægeundersøgelser, og sammen med den faglige medarbejder i Blik- og Rørarbejderforbundet fik han udarbejdet en historik over hans mange år på arbejdsmarkedet. 
 
Ansøgningen om revalidering var klar i starten af maj, og allerede to uger senere, blev ansøgningen imødekommet. 
 
- Jeg er simpelthen så lettet. Det har været en periode med mange frustrationer, og derfor er det bare vildt dejligt, at der nu er en afklaring på det hele, siger Brian Petersen, som er positiv overrasket over, hvor hurtigt der gik fra han kontaktede sin fagforening, til det lykkedes at få en afklaring på hans fremtid.
 
- Uden hjælpen fra min fagforening havde jeg aldrig klaret det. Jeg forventede jo, at det her var noget, som jeg skulle kæmpe for i flere år.