Top menu

VVS’ere nedlægger arbejdet

Dato: 13/03-2014
626

Arbejdsnedlæggelser over hele landet. VVS'ere protesterer mod arbejdsgivernes ultimative krav i de kuldsejlede overenskomstforhandlinger.

Det er ikke nemt at få fat i en VVS’er for tiden. Op med 2000 VVS’ere og rørlæggere nedlagde torsdag arbejdet i protest mod arbejdsgivernes ultimative krav ved overenskomstforhandlingerne.

Onsdag var det de århusianske VVS’ere og rørlæggere, der førte an i arbejdsnedlæggelser, og torsdag spredte arbejdsnedlæggelserne sig som ringe i vandet til resten af landet. Selv om arbejdsnedlæggelserne er overenskomststridige, er der ingen der ved, hvornår VVS’erne og rørlæggerne genoptager arbejdet.

- Det er klart, at man ikke må nedlægge arbejdet. Når det er sagt, kan jeg godt forstå, at vores medlemmer er sure, vrede og frustrerede, siger Max Meyer, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

- Folk er vrede over, at arbejdsgiverne har stillet et ultimativt krav om, at prisliternes værn mod løndumping udhules i overenskomsten. Uden dem kommer der social dumping, når det bliver muligt at underbyde vores overenskomst og presse lønningerne, forklarer han.

VVS-området er blandt de få overenskomstområder, hvor parterne ikke selv er nået til enighed om en ny overenskomst.

Således erklærede forligsmand Asbjørn Jensen endeligt forhandlingerne for kuldsejlede i mandags, og VVS-området bliver derfor samlet op af den mæglingsskitse, som forligsmanden fremlægger.