Søgefelt

Onsdag 15/01 2014

Politikerne inviterer til høring om autorisationsloven

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget inviterer til høring om lovforslag nr. L 35 autorisationsordninger på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet.

Høringen afholdes onsdag den 22. januar 2014 kl. 14.00-17.30 i Landstingssalen på Christiansborg, og på talerlisten finder man bl.a. Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer.

Erhvervs- og Vækstministeren fremsatte den 9. oktober 2013 lovforslag nr. L 35, der indfører en ny fælles autorisationsordning på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet. Under lovforslagets første behandling blev ændringerne mødt med mødt massiv kritik fra en lang række branche- og forbrugerorganisationer, ligesom Venstre, Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti stillede sig kritiske over for lovforslaget.

Den gennemgående kritik går primært på, at forslaget forringer kompetencekravene til de medarbejdere og virksomheder, der arbejder med el, vvs eller gas. Det giver øget risiko for vandskader, el-ulykker, elbrande og gasulykker til skade for forbrugere og samfundet generelt.

På den baggrund inviterer Erhvervs- vækst- og eksportudvalget til høring, hvor der sættes fokus på den række af problemstillinger, som har været rejst af de mange høringsparter. Det er planen at høringen bl.a. vil belyse lovforslagets betydning for konkurrencen og produktivitet, uddannelses- og sikkerhedsmæssige spørgsmål, samt forbrugersynspunkter.

Se program for høringen her…

Læs mere om forringelserne af autorisationsloven her…

Høringen bliver tv-transmitteret på Folketinget tv-kanal www.ft.dk...
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt