Top menu

Handleplan mod byggeulykker sat i gang

Dato: 10/01-2014
596

Ny handleplan til seks millioner kroner skal mindske antallet af alvorlige arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen. Ulykkerne rammer især lærlinge og nyansatte på byggepladserne.

Ansatte i byggeriet har næsten dobbelt så stor risiko for at komme ud for en alvorlig arbejdsulykke som andre. De dystre tal er hentet fra den nye handleplan "Sikkerhed hver dag" mod alvorlige arbejdsulykker, der fredag blev præsenteret af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
 
Derfor er de centrale aktører inden for byggeriet blevet enige om en ny handleplan, der skal sætte en stopper for de mange ulykker. Med 50 konkrete initiativer bliver der nu sat ind for at forbedre sikkerheden, så færre kommer til skade på landets byggepladser. Initiativerne mod arbejdsulykker har særligt fokus på at forbedre planlægningen fra bygherrens og entreprenørens side og at styrke sikkerheden i selve udførelsen af arbejdet.
 
- I Danmark skal man trygt kunne tage på arbejde hver dag - uden frygt for at komme til skade. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er dem, der har deres daglige gang ude på byggepladserne, der i fællesskab står bag handleplanen. De kender byggeriets farer bedst og ved, hvor skoen trykker. Vi kan kun sikre færre ulykker inden for byggeriet, hvis alle tager ansvar, og vi løfter i flok. Jeg forventer, at parterne bag handleplanen nu lægger alle kræfter i, så vi for alvor kan få knækket ulykkeskurven, siger Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
 
Arbejdsmarkedets parter, Arbejdstilsynet og andre centrale aktører i bygge- og anlægsbranchen blev bedt om at udarbejde en fælles handleplan, der skal knække kurven. Indsatsen skal reducere antallet af alvorlige arbejdsulykker med 25 procent ved udgangen af 2020.
 
Handleplanen til seks millioner kroner opregner 50 konkrete initiativer, der skal knække kurven for alvorlige arbejdsulykker. Fra 2007 til 2011 er antallet af alvorlige arbejdsulykker steget med 45 procent. Planen er en del af den milliard kroner store forebyggelsespakke, som regeringen og Enhedslisten blev enige om under forhandlingerne om finansloven for 2012.
 
Læs en oversigt over de 50 punkter her...
Se handleplanen her...