Top menu

Lærepladser efterlyses

551

Beskæftigelsen er igen på rette vej i VVS-branchen. Ledigheden er den laveste i flere år, og også arbejdsgiverne i Tekniq melder om fremgang i omsætningen.

Det glæder vi os naturligvis over i Blik- og Rørarbejderforbundet. For når det går godt for arbejdsgiverne i VVS-branchen, går det som regel også godt for dig og dine kolleger ude på arbejdspladserne.

Desværre er der malurt i bægeret. For mens vi og arbejdsgiverne i Tekniq drøfter, hvordan VVS-branchen skal klare sig i fremtiden, må vi for alt i verden ikke overse de problemer, vi står lige foran.

Fremgangen i beskæftigelsen fortsætter, og flere steder i landet oplever vi eksempler, som peger i retning af, at der bliver mangel på kvalificerede VVS’ere. Også den nyligt offentliggjorte rapport fra Leo Larsen-udvalget under Beskæftigelsesministeriet peger entydigt på, at store dele af byggeriet og VVS-branchen allerede i løbet af det kommende år, vil opleve problemer med at rekruttere arbejdskraft.

Rekrutteringsproblemer er noget vi i VVS-branchen skal tage alvorligt. Det viser erfaringerne fra årene inden finanskrisen. For kan branchen ikke selv levere den fornødne arbejdskraft, så er der andre, som er klar til at tage vores arbejde.

Samtidig kan vi konstatere, at antallet af nye uddannelsesaftaler i VVS-branchen er det laveste i mange år. Lige nu står der flere hundrede grundforløbselever på landets tekniske skoler, som ikke kan få en læreplads. Det skriger jo nærmest til himlen.

I Blik- og Rørarbejderforbundet appellerer vi på det kraftigste til, at der gøres noget. Først og fremmest skal arbejdsgiverne være villige til at tage nogle flere lærlinge.

Du kan også gøre noget. Overvej sammen med kollegerne, om I på din arbejdsplads har plads til en ekstra lærling. Og har I det, så opfordrer Jeres mester til at åbne op for de mange, som gerne vil have en fremtid i VVS-branchen.

Vi har brug for dem. Derfor skal der gøres noget inden det er for sent. 

Max Meyer
Forbundsformand