Søgefelt

Onsdag 16/01 2013

Fire VVS-lærlinge kæmper om DM-titlen

Så går det løs. I januar afholdes DM i VVS, hvor vinderne af de fire regionale mesterskaber kæmper om at blive dansk mester i VVS.

 

Der bliver fuld knald på, når VVS-branchen og 37 andre håndværksfag afholder DM i Skills 2013, som er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser, i NRGI Park & Arena i Aarhus fra den 24. til 26. januar. Her vil 235 af landets bedste elever og lærlinge kæmpe om at blive Danmarks dygtigste inden for deres fag, mens mange tusinde tilskuere vil overvære mesterskaberne i løbet af de tre konkurrencedage.
 
Det er tredje gang, at så mange håndværksfag afholder DM samtidig. Og gentages de foregående års succes, kan de fire finalister i VVS-faget, Nicolai Rehberg Viinberg, Max Jacob Hansen, Jakob Mikael Nørager og Mike Dethlefsen, godt forberede sig på en oplevelse udover det sædvanlige.
 
- De fire gutter kan godt begynde at glæde sig, for det bliver kæmpe stort. Vores fag byder på mange spændende fremtidsmuligheder, og da vi samtidig leverer en af Danmarks bedste uddannelser, så kan vi forhåbentlig inspirere mange af de besøgende, som i fremtiden skal vælge en ungdomsuddannelse, siger uddannelsessekretær Kim Fusager Balle fra Blik- og Rørarbejderforbundet. 
 
Lang vej til finalerne
For de fire finaledeltagere har vejen til den afgørende finale været lang. Først har de deltaget i de indledende konkurrencer ude på skolerne, hvor de sikrede sig en plads ved et af de fire regionale mesterskaber, som har været afviklet i løbet af efteråret. 
 
Her har de så igen været i konkurrence, inden de som vindere af regionsmesterskaberne kvalificerede sig til selve DM-finalearrangementet i Odense. Og det er altså i dagene fra den 24. til 26. januar at det afgøres, hvem der snupper titlen som Danmarks bedste VVS-lærling. 
 
For VVS-uddannelserne er det kun lærlinge med speciale som VVS- og energispecialister, som kan deltage i kampen om det danske mesterskab.
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt