Top menu

Har du styr på, hvem der arver din pension? Opret et testamente gratis

Dato: 04/09-2023
Tags: Pension
2995

Det er en god idé at sikre, at det er den rigtige, der arver din pension. Har du pension i PensionDanmark, er det nemt at tjekke via selskabets app eller hjemmeside. Du har også mulighed for at lave et mere detaljeret testamente.

Der kan være gode grunde til at tjekke, hvem der står til at få din pension, når du går bort – især hvis du har børn og er gift eller har en samlever, men også hvis du for eksempel har særlige ønsker til, hvem der skal have pensionen efter dig. Hvis du ikke tager aktivt stilling, udbetales dine pensionspenge automatisk til nærmeste pårørende.

Nemt at tjekke og ændre, hvem der skal have dine pensionspenge
Som medlem i PensionDanmark får dine efterladte som minimum udbetalt alle de penge, du har sparet op, hvis du dør før pensionsalderen. Dog er de sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr.

Hvis du ønsker at tjekke og eventuelt ændre, hvem der får dine pensionspenge, kan det gøres med ganske få klik ved at logge ind på PensionDanmarks hjemmeside (pension.dk).

Få gratis hjælp til at lave testamente
Ud over din pensionsopsparing, har du måske også andre værdier – for eksempel hus, bil eller privat opsparing. Hvis du selv vil bestemme, hvem der skal arve dine værdier ved din død, kan du lave et testamente. Det kan være en god ide, hvis du:

  • har en samlever, du vil sikre
  • ønsker en bestemt fordeling af arven
  • ikke har arvinger, og ønsker, at din formue skal gå til en forening eller organisation.

Som medlem i PensionDanmark kan du gratis lave et testamente hos den juridiske rådgivningsportal Lexly Danmark ved at logge ind på pension.dk. Du skal kun betale gebyret til notaren, som gør dit testamente juridisk bindende. Det koster cirka 300 kroner.

Et testamente gælder som udgangspunkt ikke for din pension. Hvis dit testamente også skal gælde for din pension i PensionDanmark, er det vigtigt, at du kontakter PensionDanmarks medlemsrådgivning, så din pension også bliver udbetalt, som du ønsker det. Du kan kontakte medlemsrådgivningen på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-18.