Top menu

Få op til 1 mio. kr. ekstra i pension

Dato: 13/07-2023
Tags: Pension
2965

Den obligatoriske egenbetaling til pension er fra 1. juni sænket fra 4 procent og til 2 procent af din løn. Men fortsætter du med at indbetale 4 procent, kan det give op til 1 mio. kr. ekstra på opsparingen, når du går på pension.

Figuren viser, hvad der sker hvis et typisk 22-årigt medlem vælger at fortsætte med den forhenværende egen-indbetaling til pension.

I de nye overenskomster er der ændret i fordelingen af pensionsbidragene. Hidtil har din arbejdsgiver typisk indbetalt 8 procent af lønnen til din pension, mens du selv har indbetalt 4 procent

I de fleste overenskomster er det fra den 1. juni ændret, så din arbejdsgiver fremover indbetaler minimum 10 procent i pensionsbidrag, mens du selv typisk skal indbetale 2 procent.

Indbetal ekstra til pension
Du kan dog vælge at fastholde din egen betaling på 4 procent. Ved frivilligt at indbetale 2 procent ekstra i pension, vil dine samlede indbetalinger komme op på 14 procent, uden at det vil påvirke dine lønudbetalinger i forhold til, hvad du er vant til i dag. Og de ekstra indbetalinger kan med tiden vokse sig meget store.

Hvis du vil fortsætte med selv at indbetale 4 procent til din pension, så skal du bede din arbejdsgiver om at få dit eget pensionsbidrag sat op med 2 procent. Hvis du fortryder, kan du altid sætte dit eget pensionsbidrag ned til 2 procent igen.

1 mio. kr. ekstra i pension
Hvis et typisk 22-årigt PensionDanmark-medlem indbetaler 2 procent ekstra til pensionsopsparingen over et helt arbejdsliv, vil den samlede pensionsopsparing ved folkepensionsalderen vokse med over 1 mio. kr. før skat.