Top menu

En enig hovedbestyrelse i Blik- og Rørarbejderforbundet stemmer ja til industriforlig

Dato: 20/02-2023
Tags: OK23
2814

Stigninger på fritvalgskontoen, mere arbejdsgiverbetalt pension og højere løn til lærlingene er blandt årsagerne til, at hovedbestyrelsen i dag stemte ja til forliget på industriens område.

En enig hovedbestyrelse i Blik- og Rørarbejderforbundet stemmer ja til forliget på industriens område.

Aftalen mellem Dansk Industri (DI) og CO-industri (forhandlingsfællesskab som Blik- og Rørarbejderforbundet er en del af) blev indgået søndag eftermiddag.

Mandag formiddag mødtes hovedbestyrelsen i Blik- og Rørarbejderforbundet i forbundshuset for at gennemgå protokollaterne, og her var der hovedsageligt positiv respons hele vejen rundt om bordet, forklarede forbundsformand Henrik W. Petersen, da mødet var slut.

– Der er mange gode elementer i aftalen. Det er blandt andet vigtigt, at indbetalingen til pensionen bliver ændret. Det har været et ønske for Blik- og Rørarbejderforbundet i mange år. Med denne aftale skal arbejdsgiverne betale en større andel og lønmodtagerne en mindre. Og så er der også flere lønkroner på fritvalgskontoen og flere lønkroner til lærlingene, siger Henrik W. Petersen og understreger, at det er en minimallønsoverensomst, der netop er indgået, og derfor skal lønforhandlingerne foregå ude i firmaerne.

Forliget mellem DI og CO-industri giver forbedringer til i alt 230.000 lønmodtagere. De elementer, som Henrik W. Petersen henviser til, betyder, at fritvalgskontoen stiger med to procent. Samtidig stiger mindstelønnen med 9 kroner i timen, og arbejdsgiverne skal betale to procent mere i pension, mens lønmodtagerne skal betale tilsvarende mindre.

Industriens overenskomster danner også grundlag for forhandlingerne om nye VVS-overenskomster med TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Den videre proces er nu, at der er indkaldt til møde med CO-industris centralledelse mandag eftermiddag. Siger de andre forbund ja som os, så kan vi forhandle videre om vores VVS og- skorstensfejeroverenskomster, forklarer Henrik W. Petersen.

Du kan læse protokollaterne nedenfor.