Top menu

Nu starter de afgørende forhandlinger om Industriens overenskomst

Dato: 18/02-2023
Tags: OK23
2811

Lørdag klokken 15 sætter CO-industri og Dansk Industri alle kræfter ind på at lave en aftale for godt 230.000 lønmodtagere i industrien. Blik- og Rørarbejderforbundet er med til forhandlingerne.

Foto: Privat

Der har været mange spekulationer om, hvornår det såkaldte gennembrudsforlig på industriens område falder på plads. Det er nemlig det forlig, der skal danne rammerne for mange af de andre overenskomster på det private arbejdsmarked, der skal genforhandles, inden de udløber den 1. marts 2023.

Nu ser det ud til at være lige op over. For lørdag klokken 15 starter de afgørende forhandlinger mellem CO-industri (forhandlingsfælleskab af ni fagforbund, heriblandt Blik- og Rørarbejderforbundet) og Dansk Industri for alvor.

Det er Claus Jensen, forbundsformand for Dansk Metal og Mads Andersen, gruppeformand for 3F Industri, der er topforhandlere for CO-industri. Forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen, sidder i forhandlingsudvalget for CO-Industri og deltager ved forhandlingerne.

Det samme gør de to næstformænd Niels Braaby og Stig Søllested samt forbundssekretær Kim Fusager, der alle tre sidder i forskellige temaudvalg.

Parterne mødes i Industriens Hus i København, hvor de formentlig vil forhandle de næste døgn, indtil de enten har en aftale, eller indtil de må erkende et sammenbrud.

230.000 lønmodtagere arbejder under Industriens Overenskomst, heriblandt medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet. Men industrioverenskomsten har også stor betydningen for de VVS'ere og blikkenslagere, der arbejder under overenskomsten med TEKNIQ Arbejdsgiverne, fordi det er Industriens Overenskomst, der danner rammerne for minimallønsoverenskomsterne.