Top menu

Søren vandt en pølsevogn: ”Jeg var dagens mand i skysovs”

Dato: 01/02-2023
Tags: Løn
2790

Blandt deltagerne i årets lønstatistik blev der udloddet et besøg af en pølsevogn på arbejdspladsen. Søren Mikkelsen, der til dagligt arbejder ved Hauge Installation A/S, var den heldige vinder.

Billedtekst: (t.v.) Søren Mikkelsen, der er i gang med at forsyne sig i pølsevognen, som selvfølgelig har overenskomst. .Foto: Robert Attermann

I forbindelse med årets lønstatistik deltog alle, der indberettede deres løn, i konkurrencen om et besøg af en pølsevogn. Søren Mikkelsen, der arbejder for Hauge Installation A/S, blev udtrukket som den heldige vinder. Han går for tiden på en større renovering af Bregneparken i Haderslev.

Derfor behøvede ham og kollegaerne ikke at bekymre sig om madpakker, da der onsdag d. 21. december trillede en pølsevogn ind på byggepladsen – og der blev langet pølser over disken til den helt store guldmedalje.  

- Jamen, jeg var dagens mand i skysovs. Jeg var vældig populær.

Han og kollegaerne har gået på renoveringen af Bregneparken i lidt over et år, og Søren regner med, at de kommer til at gå der et års tid endnu.

Hovedentreprenøren spædede til

Præmien på et besøg af en pølsevogn inkluderede mad til 20 personer, men det var ikke helt uden problemer – eftersom det er en større renovering, og de derfor går mange håndværkere på pladsen. Men der viste Søren sig som en handlingens mand

- Jeg måtte selvfølgelig først spørge om lov til, at der måtte komme en pølsevogn ud på byggepladsen. Men der var jo en begrænsning på antal, så jeg var oppe og spørge hovedentreprenøren, om de ville give resten. Og det ville de gerne, fortæller han.

Og så var der altså pølser til alle på byggepladsen.

”Det er relevant, at folk ved, hvad hinanden får i løn”

Det er bestemt ikke det første år, at Søren indberetter sin løn til lønstatistikken. Og det ligger der nogle helt klare overvejelser bag.

- Det er relevant, at folk ved, hvad hinanden får i løn. Så dem der ikke får så meget, ved hvad vi andre får, og kan gøre brug af det. Jeg har aldrig lagt skjul på, hvordan min lønseddel ser ud – og den må andre gerne se.

Og der er en klar agenda bag hans åbenhed om lønsedlerne.

- Jeg har prøvet at provokere folk til, at de begynder at få målt op. Jeg plejer at sige til folk, at i stedet for, at de kigger på, at mester kører rundt i en Porsche – så ville det da være federe selv at få råd til en. Eller hvad man nu vil bruge sine penge på, fortæller han og tilføjer:

- Jeg har arbejdet akkord hele mit liv, og jeg har haft et godt liv på den måde.