Top menu

Nu skal der rekrutteres til fjernvarmen

Dato: 27/09-2022
2621

Med stigende gas- og elpriser, er der kommet ekstra tryk på udrulningen af fjernvarme. Nyt opkvalificeringskursus i Kreds Nord-Midtjylland skal imødekomme den stigende efterspørgsel på folk til opgaven.

Fjernvarmen er helt centralt, når det kommer til fremtidens grønne energiløsninger. Og i takt med af gas- og elpriserne stiger, er der kun kommet mere gang i udrulningen af fjernvarmen. Men for at udrulningen kan lade sig gøre, kræver det selvfølgelig kvalificeret arbejdskraft.

Det skal det nye fjernvarme-rørsvejser opkvalificeringskursus I Kreds Nord-Midtjylland være med til at sikre, at der er. Kurset er henvendt til ledige og til folk i branchen, der ønsker et kompetenceløft. Kurset starter ved udgangen af november.

Der er behov for folk med de kompetencer

Kurset er lavet sådan, at man kan tage hele forløbet, og få det helt fra scratch, hvis man er ledig. Men det er også muligt kun at tage nogle af modulerne, hvis man for eksempel i forvejen arbejder i branchen, og ønsker at tilegne sig eller genopfriske nogle af de specifikke kompetencer.

- Det er et akut behov for svende med de kompetencer til fjernvarmen. Der kommer mere og mere fjernvarmearbejde, i takt med at gassen udfases, så bliver der en større og større efterspørgsel. Det giver god mening, at vi som fagforening er med til at finde den arbejdskraft, fortæller Thomas Christensen, formand i Kreds Nord-Midtjylland.

Og han håber på, at det går godt med kurset – for udsigterne med det i baghånden er i hvert fald lyse.

- Vi håber, at vi får nogle personer igennem, og at det kan køre af flere omgange. Vi i kredsen reklamerer for det, fra Århus til Skagen, og skolerne har været i dialog med virksomheder, der arbejder med fjernvarme.  Flere virksomheder er allerede klar til at ansætte folk fra kurset.

Og tilføjer

- Så hvis det er noget, man har lyst til at beskæftige sig med. Så er der varigt arbejde i det. Kurset er mere end fjernvarme, det er også svejsning. Så det åbner mange døre på arbejdsmarkedet, det gør det, fortæller Thomas Christensen.

Gode erfaringer fra Kreds Sydjylland-Fyn

I Kreds Sydjylland-Fyn har de tidligere haft afholdt et lignende kursus, og endnu et er planlagt. Erfaringerne med det har nemlig været rigtig gode. Flere af deltagerne på kurset havde tilbud om fast ansættelse, allerede inden kurset var afsluttet.

 

Du kan hente flyeren for kurset i bunden af artiklen her

 

- Kurset afholdes af TECHCOLLEGE sammen med Blik & Rør, Dansk Metal, de nordjyske jobcentre, Styrelsens for Arbejdsmarked og Rekruttering og flere installatørvirksomheder.

- Kurset kommer blandt andet til at bestå af; Fjernvarme introduktion, introduktion til svejsning, virksomhedspraktik, gassvejsning og meget mere.

- Den 8. november fra 8.30-12.00 bliver der afholdt informationsmøde om kurset på TECHCOLLEGE.