Top menu

Hvad får du udbetalt om måneden, når du går på pension?

Dato: 12/05-2021
Tags: Pension
2151

Har du udsigt til at få den pension, du forestiller dig, når du går på pension? Og hvordan ser det ud, hvis du indbetaler lidt ekstra hver måned eller venter et år med at trække dig tilbage?

Det kan du få svar på ved at logge ind på pensionsberegneren på PensionDanmarks hjemmeside. På www.pension.dk/beregn kan du nemt og hurtigt lave et pensionstjek, og ved at hente oplysninger om din folkepension, din opsparing i ATP og eventuelle andre pensionsopsparinger får du det fulde overblik.

Det kan både være relevant at tjekke pensionen, hvis du er ung, eller hvis du nærmer dig pensionsalderen. Er du ung, kan pensionstjekket fx være en god anledning til at tjekke, om din opsparing matcher dine forventninger, og om det kunne være en ide at spare lidt ekstra op.

Nærmer du dig pensionsalderen, er det måske mere relevant at overveje, hvordan du får pensionspengene udbetalt, når du går på pension. Din pensionsordning i PensionDanmark består af en ratepension, en livsvarig pension og en aldersopsparing (evt. kapitalpension). Men du behøver ikke at igangsætte alle dine pensionsudbetalinger med det samme.

Spar mange penge ved at samle dine pension

Har du flere pensionsopsparinger, giver pensionsberegneren dig også mulighed for at se, hvad du kan spare ved at samle din pensionsopsparing. 

Tjek din pension på www.pension.dk/beregn. Og husk, at du altid er velkommen til at ringe til PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-18 (frem til 1. juli kan du ringe fra kl. 8-21).