Top menu

Den nye ferielov er trådt i kraft i dag

Dato: 01/09-2020
1763

Den nye ferielov, også kaldet samtidighedsferien, er i dag 1. september trådt i kraft. Det betyder, at du fremover optjener ferie samtidig med, at du arbejder.

Sommeren er slut nu, og det betyder, at den nye ferielov træder i kraft. Fremover optjener du 2,08 feriedage pr. måned, du arbejder, og du kan bruge dem allerede måneden efter. Derfor hedder det også samtidighedsferie – det er ferie, du kan bruge samtidig med, at du optjener den.

Den nye ferielov har været relativt kompleks, og det er også derfor, det er nødvendigt at forstå den. Det eneste, du behøver forholde dig til fra 1. september, er dog samtidighedsferien. Alt med overgangsfaser og indefrosne feriepenge er nu slut, og den nye ferielov er fra dags dato 100% implementeret.

Fordel for nye på arbejdsmarkedet

Den nye ferielov er medvirkende til, at dem, der kommer ind på arbejdsmarkedet for første gang, får hurtigere ferie. De skal altså ikke vente i op til 16 måneder, før de kan afholde deres ferie, som systemet er nu. Overgangsperioden fra den gamle til den nye ferieordning har været fyldt med en masse ting, man skulle forholde sig til. Bl.a. hvorfor man kun fik 16,7 dages ferie 1. maj og så de indefrosne feriepenge.

Fra nu af får du dine 25 dage om året, som ferieloven sikrer dig. De kan bare bruges allerede måneden efter. Oven i dem får du naturligvis dine fem feriefridage, som er overenskomstsikrede.

Foto: Natalya Zaritskaya