Top menu

Hyldest til AMR: I er hverdagens helte

Dato: 20/12-2019
1588

1.700 arbejdsmiljørepræsentanter fra hele landet og på tværs af fag var 12. december samlet til stormøde som afslutning på AMR-året.

I hele 2019 har fagbevægelsen med kampagnen AMR19 sat ekstra fokus på arbejdsmiljørepræsentantens rolle og vilkår. Indsatsen kulminerede i december, da Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) inviterede til stormøde i Odense for at hylde arbejdsmiljørepræsentanternes arbejde.
 
- Vi ved, at et godt arbejdsmiljø hænger sammen med et godt arbejdsliv. Og at et godt arbejdsliv hænger sammen med både et godt privatliv og et godt familieliv. Men også med vækst og velstand! Derfor skal vi minde virksomhederne om, at de bør være taknemmelige for jer arbejdsmiljørepræsentanter. For I gør både jeres kolleger og arbejdsgivere en enorm tjeneste. I er hverdagens eksperter – hverdagens helte!
 
Sådan sagde formanden for FH Lizette Risgaard fra talerstolen, da hun takkede for AMR’ernes indsats i løbet af året.
 
Beskæftigelsesministeren bakkede op
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) var også på talerstolen for at hylde de mange ildsjæle, der kæmper for at skabe et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne.
 
- Alle i Danmark skal kunne møde sikkert og trygt op på arbejde hver evig eneste dag. Men uanset hvor ambitiøse både Regeringen og arbejdsgiverne er, kommer vi ingen vegne uden jer - arbejdsmiljørepræsentanter. Det er jer, der sørger for, at det hele bliver til virkelighed. Det vil jeg gerne sige jer kæmpe stor tak for, lød det fra beskæftigelsesministeren.