Top menu

FH-formand roser aftale på VVS-området

Dato: 28/03-2019
1449

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, roser parterne på VVS-området for at have løst langvarig uenighed.

Aftalen om en supplerende akkordaftale på VVS-området og løsningen af den langvarige uenighed mellem overenskomstparterne vækker opsigt flere steder i den danske fagbevægelse. Det gælder også hos Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), hvor formand Lizette Risgaard roser overenskomstparterne for at have forhandlet en løsning på plads.

- Det er rigtig flot arbejde og godt fagpolitisk håndværk af forhandlerne på VVS-området. Personligt glæder jeg mig rigtig meget over, at det lykkedes Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal at finde en god og holdbar løsning for deres medlemmer, siger Lizette Risgaard.

Siden hun blev valgt som formand for først LO, som ved årsskiftet fusionerede med FTF og blev til FH, har hun fulgt uenighederne på VVS-området tæt. Hun var også leder af lønmodtagernes forhandlingsdelegation, da VVS-området for tredje overenskomstforhandling i træk blev omfattet af forligsmandens mæglingsskitse i 2017.

- Derfor ved jeg også, at det har været en uenighed, som bestemt ikke har været nem at løse. Men det er lykkedes, og det viser samtidig endnu engang styrken ved den danske aftalemodel. Med aftalen er der igen åbnet op for, at fagforeningerne og arbejdsgiverne på VVS-området forhåbentligt kan nå hinanden og forhandle en overenskomst hjem til glæde for medlemmerne, lyder det fra Lizette Risgaard.