Top menu

Fortsat optur for installationsbranchen

1443

For femte år i træk har installationsbranchen fremgang og stigende omsætning, konkluderer en ny markedsanalyse. Det er værd at huske på til lokalforhandlingerne, hvor fremgang i branchen betyder fremgang for dig

Det går rigtigt godt for installationsbranchen, der ruller derudad på en stabil optur, og i særdeleshed i VVS-branchen. Stigende boligbyggeri gør, at der er mere aktivitet i VVS-faget, som ses i en fremgang i omsætningen på 5,1 procent mod el-fagets 3,2 procent.

Bedre end dansk økonomi
– Det er dejligt at se, at det går godt for branchen - faktisk går det bedre for vores branche, end for Danmarks økonomi generelt! Det er værd at huske på, når man nu skal ind til lønforhandling, siger Blik og Rør-formand, Henrik W. Petersen.

Tallene viser faktisk, at over de seneste fem år, har væksten i installationsbranchen været dobbelt så høj som dansk økonomi over en kam. Siden 2013 er dansk økonomi vokset med 10,2 procent, og installationsbranchen er i den periode vokset med 19,5 procent. 

Forventningerne hos TEKNIQ, som er dem, der har udarbejdet markedsanalysen, er, at væksten i installationsbranchen vil være på tre procent i 2019 og to procent i 2020. Det er stadig højere end forventningerne til den samlede danske økonomi, hvor man regner med en vækst på cirka 1,5 procent begge de to kommende år.

Tag fremgang med til forhandlingsbordet
Det kan være en god idé at have denne fremgang med i baghovedet, når du skal ind og forhandle din løn til de næste lokalforhandlinger.
Du kan læse flere tips og tricks i pjecen, der fulgte med det seneste fagblad. Du kan også læse den her