Top menu

Lokalforhandling: Bliv klar til at forhandle din løn

1431

Lokalforhandlingerne er din mulighed for at sætte dit fingeraftryk på din løn, dine muligheder og dit arbejdsliv. Blik og Rør klæder dig på til at få det bedste ud af forhandlingerne

Arbejdet bærer ikke lønnen i sig selv – den skal I forhandle jer til. Mens dit medlemskab i Blik- og Rørarbejderforbundet sikrer dig en minimumsløn via overenskomsterne, skal du selv eller din tillidsmand forhandle dig til din løn hvert år. 

For at være bedst forberedt er det en god idé at gøre dig klart, hvad der er vigtigt for dig. Det er også vigtigt at være godt orienteret om, hvad udviklingen er inden for branchen, og hvad andre får i din situation. Du kan komme rigtigt langt med et stykke papir i hånden, hvor du kan følge med i, hvad der er vigtigt, og hvor du vil hen.

Det går godt udnyt det

− Vi er tæt på at have fuld beskæftigelse, og vi kan se, at ordrebøgerne bugner derude. Der er store offentlige investeringer, og byggeriet efterspørger arbejdskraft her i 2019. Det er bare at klø på med lokalforhandlingerne, for det er nu, der skal høstes til de dårlige tider, siger Stig Søllested.

Brug kollegerne
Forberedelserne op til lokalforhandlingerne er utroligt vigtige for at stå stærkt, og en del af forberedelserne er også at finde ud af, hvordan landet ligger hos naboen. Snak sammen, og koordiner jeres forhandlinger. Jo mere I ved, jo stærkere står I. 

Overvej disse 4 spørgsmål med kollegerne, og skriv jeres argumenter ned

  1. Hvad vil I have i løn?
  2. Hvad ønsker I mere at forhandle om?
  3. Hvad er vigtigst af de ting?
  4. Hvad forventer I som det mindste at få ud af forhandlingerne?


Se folderen
Med det nyeste nummer af dit yndlingsfagblad følger der også en lille folder, der klæder dig og dine kolleger godt på til lokalforhandlingerne.
Du kan også hente folderen herunder.