Top menu

Pensionsoversigt 2018: Hvor meget står der på din pensionskonto?

Dato: 21/01-2019
Tags: Løn, Pension
1411

Har du pension i PensionDanmark, så lander den årlige pensionsoversigt i din e-Boks i den sidste del af januar. Her kan du bl.a. se, hvor meget du har fået ind på pensionskontoen i 2018, og hvor stor din pensionsformue er blevet.

En gennemgang af den årlige pensionsoversigt er samtidig en god anledning til at få et overblik over dine forsikringer i pensionsordningen. Forsikringerne passer som udgangspunkt til de flestes behov. Men hvis du siden dit sidste pensionstjek fx er blevet gift, har fået barn eller har købt en ny bolig, kan det betyde, at du bør justere dine forsikringer. 

PensionDanmark med negative afkast i 2018
Der var store fald på aktiemarkedet i 2018, og derfor har de fleste medlemmer fået et lille negativt afkast. Sammenlignet med andre pensionsselskaber kom PensionDanmark dog rigtig godt igennem året. Det skyldes investeringer i stabile alternativer som ejendomme og infrastruktur, der har trukket afkastet op. Udviklingen i starten af 2019 har været positiv, så sidste års tab er allerede hentet ind.   

På pension.dk eller på PensionDanmarks app får du det fulde overblik over din pensionsordning, og her kan du også nemt justere dine forsikringer.   

Ny pensionsprognose
Du kan også tjekke PensionDanmarks nye pensionsprognose, som giver dig et billede af, hvad du kan forvente i pension, når du forlader arbejdsmarkedet. Du vil opleve, at den forventede pension er højere end tidligere. De medlemmer, som er gået på pension, har fået deres pension forhøjet med mellem 5 og 20 pct. i starten af januar. 

Saml pensionen ét sted
Husk, at det kan være en fordel at samle dine pensioner, hvis du har opsparinger i andre selskaber. Du betaler nemlig administrationsomkostninger i alle de pensionsselskaber, hvor du har penge stående. Det er penge, du går glip af, når du går på pension.

Du kan samle din pension på pension.dk, eller du kan kontakte PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-21.