Top menu

Podcast: Lyt med om dugfriske tal fra årets lønstatistik

1407

Trods ny fremgang i lønnen til VVS'erne, er den slet ikke steget som forventet. Det kan der høres mere om i Blik og Rør-podcast, hvor der også sættes spot på Arbejdsmiljørepræsentantens år.

 

 

Så er Blik og Rør Podcast igen i luften, og denne gang kigges der nærmere på arbejdsmiljøåret 2019, og så drøfter vi også de dugfriske tal fra Blik- og Rørarbejderforbundets seneste lønstatistik. 

Den 8. januar var mere end 1500 arbejdsmiljørepræsentanter samlet i Odense, hvor de i fællesskab skød årets store kampagne i gang. Vi har kommentar fra nogle af deltagerne, og i studiet har vi besøg af Søren Schytte, som fortæller om, hvilke tiltag Blik- og Rørarbejderforbundet vil sætte i værk i løbet af året. 

- Kravet til et godt arbejdsmiljø er blevet skærpet væsentligt i takt med den senere tilbagetrækningsalder. Vi er nødt til at arbejde på en smartere og mere sikker måde. Så vil vi som organisation bistå i at få flere arbejdsmiljørepræsentanter og prøve at klæde dem bedre på. Søren Schytte, forbundssekretær, fortæller om arbejdsmiljøåret 2019.

Lønstatistik
Lønnen stiger på VVS-området, men trods endnu en fremgang i reallønnen, er den steget mindre end i andre brancher.

- Selvfølgelig skal man være glad for en reallønsfremgang på 1,4 procent, men som toget buldrer derudad og med den lave arbejdsløshed og det, så havde vi da forventet en større lønfremgang, fortæller forbundssekretær Stig Søllested i podcastens andet emne.