Top menu

Vinterdæk: Er din servicebil dækket ind til vinteren?

1376

Sommeren er bag os, og vinteren ligger forude. Allerede nu har vejret været koldere, vådere og mere blæsende. Meget snart kommer der sne, slud og nattefrost. Vi skal have vinterdæk på bilerne. Også servicebilen

Det er vinter, man forventer kulde og sne, og det er klart, at sådan en sag kommer bag på … dine sommerdæk! Vi kender godt både McEinars julesang og risikoen ved at køre på den forkerte dæk i glat vejr.

Havarikommissionen for Trafikulykker oplyser, at varebiler har tre gange større risiko for at være involveret i trafikuheld end almindelige personbiler. Det er en stigende tendens, og risikoen bliver ikke mindre af glatte veje, mørke og slud.

Sund fornuft
Det er ikke en god idé at vente, til sneen allerede har lagt sig i indkørslen. Så bliver det en glat køretur ned til værkstedet eller dækcenteret på sommerdækkene, og der bliver lang ventetid, når du når frem, for der er altid mange, vinteren og de medfølgende vinterdæk kommer bag på. Det er ikke noget, du har tid eller tålmodighed til, når du skal afsted på arbejde i servicevognen.

Omkring halvdelen af alle varebiler kører på sommerdæk i vinterhalvåret, viser en undersøgelse fra Rådet for Større Dæksikkerhed. Der er nemlig ingen lov, der siger, du skal have vinterdæk på vinterperioden, men mange undersøgelser, eksperter og sund fornuft siger, at du skal.

Vær i god tid
En tommelfingerregel siger, at man skal skifte til vinterdæk omkring efterårsferien, men det er naturligvis ikke for sent. Sneen plejer at falde første gang omkring november og december, så det er en god idé allerede nu at få skiftet dæk.