Top menu

OK 2018: Staten skal forhandle alene

Dato: 23/04-2018
1285

Sent søndag aften besluttede forligsmand Mette Christensen, at forhandlingerne på statens område skal fortsætte alene.Forhandlingerne på kommuner og regioners område er sat på pause til tirsdag formiddag.

Maratonforhandlingerne om nye overenskomster på det offentlige område, er fortsat i gang. Hele weekenden har parterne i kommuner, regioner og staten forhandlet løs i Forligsinstitutionen uden at nå til enighed.   

Forligsmand Mette Christensen besluttede søndag aften ved 22-tiden, at staten skal forhandle videre alene. Derfor forlod forhandlerne fra kommuner og regioner Forligsinstitutionen, inden de igen skal møde ind igen tirsdag klokken 10.   

Udviklingen vækker undren hos forhandlerne på lønmodtagerside, hvor Søren Schytte repræsenterer Blik- og Rørarbejderforbundet i forhandlingerne.

- Jeg havde forventet, at vi havde forhandlet færdig i løbet af weekenden. Vi ved ikke præcist, hvad der sker på statens område, men det lader til, at forhandlerne fra staten har bedt om mulighed for at regne en ekstra gang på tallene, siger Søren Schytte. 

Trods den ufrivillige pause, bevarer han dog optimismen for at nå til enighed på alle tre områder. 

- Selv om forhandlingerne går trægt og vi har været i gang længe, er der stadig muligheder for at nå til enighed og lave et forlig. Vi tolker pausen som en mulighed for, at parterne lige kan trække lidt ekstra luft ind, siger Søren Schytte.