Søgefelt

Torsdag 05/04 2018

Fremtiden er NU!

Robotter, internet-of-things og augmented reality er mere end smarte ord. Det er en del af de nye teknologiske muligheder, som vil forandre VVS-branchen de kommende år.

I VVS-branchen er vi vant til at arbejde med nye materialer, ligesom vi er vant til at lære nye måder at udføre arbejdet på. Udviklingen går stærkt i vores branche, og vi kender allerede til styringspaneler, pumper og termostater, hvor elektronikken fylder mere og mere.

Men udviklingen stopper ikke her. Sammen med Dansk Metal og arbejdsgiverne i Tekniq har vi i Blik- og Rørarbejderforbundet kigget lidt i krystalkuglen. Vi har stiftet nærmere bekendtskab med nogle af de nye udfordringer og muligheder, som fremtiden byder.

Analyser peger på, at ny teknologi kommer til at fylde endnu mere i vores branche, og det vil både udfordre, den måde branchen er organiseret på og stille større krav til fremtidens VVS’ere.

De samme analyser peger også på, at ny teknologi kan danne grundlag for endnu mere beskæftigelse til fremtidens VVS’ere. Det er godt nyt. Men for at kunne udnytte det fulde potentiale er det nødvendigt, at vi formår at skaffe den tilstrækkelige arbejdskraft og udvikle de rette kompetencer hos ledelse og ansatte, som de nye teknologier og udfordringer kræver. Gør vi ikke det, står andre aktører klar til at overtage dele af vores arbejde.

Alt det har du mulighed for at blive klogere på. Derfor inviterer Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Tekniq til dialogmøder rundt i landet, hvor vi sammen vil diskutere, hvordan vi styrker VVS-branchen i den digitale fremtid.

Jeg ser frem til at mødes og drøfte de her udfordringer med dig, dine kolleger og arbejdsgiverne, så vi bedst muligt kan styrke os til de kommende års udfordringer.

Max Meyer
Forbundsformand

Læs mere om Ny teknologi og fremtidens VVS-branche her...

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt