Søgefelt

Fredag 02/03 2018

Blikkenslagerkursus viser kærligheden til faget

Det er blevet fast tradition at holde blikkenslagerkursus i det jyske, og det har spredt sig til flere andre steder i landet.

Medlemmerne kom langvejs fra, da årets første blikkenslagerkursus blev afholdt på Tech College i Aalborg den 13. februar 2018. På en ellers helt almindelig tirsdag eftermiddag. 

For flere af deltagerne var det helt nostalgisk at være tilbage i de gamle undervisningslokaler, hvor formand for Kreds Nord-Midtjylland Thomas Christensen startede med at byde velkommen med budskabet om, at vi skal passe godt på blikkenslager-håndværket. 

- Der er nogen, der er kørt to timer for at være her i dag. Det viser, at man har en kærlighed til faget.

Send billeder af makværk 
Thomas Christensen kom med en kraftig opfordring til de 50 fremmødte blikkenslagere. 

- Der er ingen tvivl om, at vores fag er under pres. Der er mange andre, der laver noget af vores arbejde, og jeg mener netop, det er vores arbejde. Det vil vi gerne have input på – også gerne billeder, hvis I ser noget derude. Vi bruger det i vores arbejde for at bevare arbejdet på vores hænder.

Thomas Christensen hoppede ned fra scenen og deltagerne delte sig i to rum. I det første rum fortalte Ralf Jensen fra VMZinc om nye regler og metoder til tag- og facadearbejde, og i det næste rum fortalte Jesper Voetmann fra CUPA DANMARK A/S om skifermateriale og -teknikker. 

Vi vil have større opgaver 
- Vi er med for at se, om der er sket noget nyt i faget. Man vil gerne hele tiden dygtiggøre sig, og så vil jeg også gerne have nogle af de lidt større blikkenslageropgaver i stedet for kun opgaver med tagrender og nedløbsrør, fortæller Klaus B. Jensen, som havde sin lærling Michael Odgaard med fra firmaet Kai Nielsen VVS & Blikkenslager. De havde kørt over 100 kilometer for at komme – og de havde ikke fortrudt. 

Blikkenslagerkurset et blev en fast tradition i det nordjyske. Her er det tredje gang, det bliver afholdt. Det blev også afholdt i Aarhus den 27. februar 2019 og Herning den 28. februar 2018, og det har spredt sig til flere steder i Jylland, på Fyn og Sjælland. Kontakt din lokale kreds for at høre mere. Kredsen i Nord-Midtjylland overvejer desuden at kopiere modellen til et kursus i VVS-energi i 2019. 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt