Top menu

Pension: Nu sparer du også op på en aldersopsparing

Dato: 20/02-2018
1256

Som medlem med pension i PensionDanmark sparer du nu også op til pension på en aldersopsparing. Det betyder, at dine pensionsindbetalinger fremover bliver fordelt på en aldersopsparing, en ratepension og en livsvarig pension.

Når aldersopsparingen pr. 1. januar er blevet en del af din pensionsopsparing, skyldes det nye pensionsregler, som gør aldersopsparingen attraktiv for dig. Derfor tilpasser PensionDanmark automatisk din opsparing og indsætter de 5.100 kr. (efter skat), som man årligt må sætte ind på en aldersopsparing. Resten af dine pensionsindbetalinger bliver fordelt på din ratepension og din livsvarige pension – præcis som i dag.   

Fem år inden folkepensionsalderen må man sætte op til 46.000 kr. (efter skat) ind på en aldersopsparing om året. Også her indsætter PensionDanmark automatisk pensionsindbetalingerne på en aldersopsparing, mens resten bliver fordelt på din ratepension og din livsvarige pension.   

Fordele ved aldersopsparingen 

  • Pengene fra en aldersopsparing bliver ikke modregnet i din folkepension. Det vil sige, at udbetalingerne fra en aldersopsparing ikke har betydning for, hvor meget du vil få i folkepension.
  • Du vælger selv, om du vil have pengene ud på en gang eller i mindre portioner
  • Du betaler ikke skat af pengene, når de bliver udbetalt. Til gengæld kan du heller ikke trække indbetalingerne fra i skat. PensionDanmark trækker skatten, inden pengene bliver sat ind på din aldersopsparing, så du undgår at skulle betale restskat.

Er din ægtefælle eller samlever pensionist eller på kontanthjælp?

Hvis din ægtefælle eller samlever er pensionist eller modtager kontanthjælp, så er der nogle særlige regler, der kan have stor betydning for jeres økonomi. Ydelserne fra det offentlige kan nemlig risikere at blive meget mindre, når du indbetaler til en aldersopsparing. Det gælder især kontanthjælpen. 

Så står du i den situation, er det derfor vigtigt, du ringer til PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330. Så vil medlemsrådgiveren hjælpe dig med at optimere dine pensionsindbetalinger. 

Ønsker du ikke en aldersopsparing?

Hvis du ikke ønsker at indbetale til en aldersopsparing, kan du ændre din indbetalingsprofil. Det kan du selv gøre ved at logge ind på pension.dk, eller du kan ringe til PensionDanmark på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-21