Søgefelt

Fredag 20/10 2017

Indeklima: Vi behandler vores svin bedre end vores børn

Undersøgelse fra Blik- og Rørarbejderforbundet viser endnu engang, at indeklimaet i danske folkeskoler er i kritisk tilstand. Alligevel er der ikke sket markante forbedringer på området. Aftenklubben på Radio Nova har interviewet forbundets næstformand Henrik W. Petersen om problemerne med indeklimaet i de danske folkeskoler.

”Vi behandler vore svin bedre end vore børn.”

Sådan indledte Aftenklubben på Radio Nova torsdag d. 19. oktober et interview med Blik- og Rørarbejderforbundets næstformand, Henrik W. Petersen, om den stikprøveundersøgelse forbundet har fået foretaget af indeklima i folkeskoler og daginstitutioner.

Undersøgelsen viser, at den kommunale praksis med tilsyn af ventilationsanlæg og rensning af ventilationskanaler ikke er tidssvarende:   

- 2/3 af de spurgte skoler og daginstitutioner får kun skiftet filtrene på anlæggene, når de har service – kun 1 ud af 5 får regelmæssigt renset ventilationskanalerne, siger Henrik W. Petersen.

Det bidrager til at indeklimaet forværres og;

- medfører hovedpine, træthed og irritation – så indlæringsevnen bliver væsentligt nedsat foruden at der er et helbredsmæssigt aspekt i det.

For Henrik W. Petersen er både diagnose og recept klar; 

- Folkeskoler og daginstitutioner udskyder rensning af ventilationskanaler år efter år. For os at se er der kun én mulig løsning – at politikerne tager det politiske ansvar på sig og får lovreguleret området.

Du kan høre indslaget her...
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt